Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG vil lave OLED-skærme uden glas

LG vil lave OLED-skærme uden glas

Fleksible skærme kan blive endmu mere bøjelige, når LG vil tage glasset ud af P-OLED-skærmene

P'et i P-OLED-skærme står for plastik, og det er fordi plastik er den primære ingrediens i de skærme, der er mere modelerbare end klassisk glas. Det er teknologien i blandt andet LG G Flex2 og Samsung Galaxy Note Edge, men der er glas i det, og det er en svaghed.

Læs også: LG forsvarer meget omtalt processor

Glasset i disse skærme gør nemlig, at de har en minimums bøjeradius på 7,5cm, men LG har fundet en måde at lave P-OLED-skærme helt uden glas. De kan nå en bøjeradius på helt ned til 3cm.

Bøjeradius går ud på, at et materiale kan bøjes, så det følger en cirkel med en bestemt radius. Med de tidligere P-OLED-skærme kunne man bøje dem rundt om et rør for at tage et praktisk eksempel med en radius på 7,5cm uden at skade det - de nye kan bøjes rundt om et rør med en radius på 3cm.

Læs også: LG vil eksperimentere med G4

Det åbner altså op for en endnu mere fleksibel LG G Flex-model, men som set med Galaxy Note Edge, så giver det også mulighed for at lave flere former på en smartphone. Eksempelvis vil man kunne få et mere markant fald i skærmen, der går ud over siden af telefonen.

En anden mulighed vil være en wearable, der vil kunne bestå af langt mere skærm end tidligere, da skærmen vil kunne holde til at følge håndleddet. Når man så spænder sin wearable, bøjer skærmen bare med.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies