Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Licens på mobiltelefonen fra 2007

Licens på mobiltelefonen fra 2007

Nu kommer der licens på mobiltelefonen. Det sker som en konsekvens af det mediepolitiske udspil regeringen i dag har præsenteret.

Nu går den ikke længere. Hvis kulturministerens medieudspil vedtages, betyder det, at også mobiltelefoner og computere bliver omfattet af licens.

Definitionen i udspillet efterlader ingen smuthuller til dårlige undskyldninger; Alle apparater, der er i stand til at modtage billedprogrammer og tjenester, er licenspligtige.

Den nuværende licens for farve-tv og sort/hvid tv afskaffes fra 1. januar 2007 og erstattes af en såkaldt ”medielicens”.

Medielicensen vil koste 2.090 kroner om året, og vil dække alle husstandens apparater – herunder også mobiltelefoner og computere. Dermed er det slut med friløb for dem der blot har henholdt sig til, at de kun så tv eller hørte radio på henholdsvis deres computer og mobiltelefon. Alle skal nu betale.

Hvis du kun ejer en mobiltelefon med radio og altså hverken har tv eller computer, kan du nøjes med at betale for radiolicensen. Den koster 320 kroner om året. Men den øjeblik du anskaffer en mere avanceret mobil eller får en computer, så ryger du direkte over på den dyre medielicens.

Der er indtil nu kun tale om et udspil, der i de kommende måneder skal forhandles. Fra starten står regeringspartierne dog bag.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies