Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Licens til 4G uddelt i Sverige. Danmark afventer

Licens til 4G uddelt i Sverige. Danmark afventer

Danmark undersøger interessen for 4G mens de i Sverige netop har uddelt den første licens.

Selvom 3G-udbredelsen langt fra er fuldstændig, arbejdes der i kulisserne på, at klargøre næste generations mobilnet, kendt som 4G.

I Sverige har Post- och telestyrelsen gennem en auktion, netop tildelt Telenor licens i 2,6 GHz-frekvensområdet. Licensen gør det muligt, at tilbyde 4G-tjenester og mobilt bredbånd med meget høj hastighed.

Johan Lindgren som er chef for Telenor i Sverige, kalder auktionen for den vigtigste siden uddelingen af 3G-licenser.

I Danmark er man knap så langt fremme, som svenskerne. Til Mobilsiden.dk oplyser IT- og Telestyrelsen, at man aktuelt er i gang med undersøge interessen for 4G-frekvensområdet.

4G giver mulighed for mobile bredbåndshastigheder på op til 300 Mbit/s.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 19-05-2008 20:22:43

Selvfølgelig afventer Danmark.. Der findes næppe er mere konservativt land, hvad angår lysten til at tage nye teknologier til sig, end gamle Danmark! Derfor vores broderfolk (Sverige) som regel er godt foran os..

Sjovt regeringen efterhånden ikke snart har gennemskuet, at ekstremt hurtigt fremskridende teknologier såsom IT og mobil ikke har lang levetid, og det er med at stige på toget mens det stadigt holder på perronen. Det er Sverige gode til, mens vi hellere vil vente på det er i fuld fart og man skal tage en taxi for at fange det ved næste station.. Altså, alle andre andre har implementeret den nye teknologi og vi så bagefter ser hvor godt det kører for dem, og så begynder vi måske selv at implementere teknologien, mens andre allerede er ved at se endnu nyere teknologier..

Det er ikke opskriften på at (for)blive et fremskredent IT land.. Det er opskriften på at blive et østland (no offense mod østlande)..

0 0

Om brug af cookies