Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lidt skuffende Nokia-event i Stockholm

Lidt skuffende Nokia-event i Stockholm

Nokia havde mandag inviteret alle toneangivende teknik-journalister til en event i Stockholm. Alle var forventningsfulde men nyhederne var ikke revolutionerende. I bund og grund var det hele en smule skuffede.

Mandag dragede Mobilsiden.dk to mand høj af sted til Stockholm for at deltage i Nokias presseevent, som i invitationen var beskrevet som ”en af Nokias største årlige medieevents”. Af invitationen fik vi også den opfattelse, at presseeventen ville byde på lancering af mange nye og spændende mobiltelefoner.

Krilleren i maven i lufthavnen skyldtes derfor ikke blot en mindre flyskræk men også at vi var spændte på, hvad dagen ville bringe.

Desværre skulle presseventet vise sig at være lidt af en skuffelse. Der var nogle yderst interessante indlæg - men de store produktnyheder udeblev.

Fra dagen vil vi dog gerne fremhæve Markus Lindquist, som talte om mobilt tv samt Mads Winblad, som fortalte om Nokia Multimedia Computer Strategy.

Hovedpointen hos sidstnævnte var, at det er fejlagtigt at kalde mange af dagens multimedieenheder for mobiltelefoner. Han mente i stedet, at man bør kalde dem multimedie-computere - på grund af deres mange forskellige funktioner så som video, kamera og musikafspiller. At man også kan tale i den er bare én ud af flere funktioner.

Godt nok var det, som nævnt, interessante indlæg, men den ekstra dimension, som skulle gøre pressemødet til noget stort og spændende, manglede. De forskellige foredrag kunne sagtens være holdt på Nokias almindelige pressemøder rundt i de enkelte lande.

To nye produkter

Det blev kun til to egentlige lanceringer af nye mobiltelefoner.

Den ene var en 6080, som er en billig mobiltelefon med blandt andet VGA kamera, FM-radio og EDGE pakket ind i et ganske lækkert men enkelt design. Prismæssigt kan vi regne med, at 6080 kommer til at ligge på omkring 1.800 kroner med moms, og modellen ligger klar til salg i fjerde kvartal i år.

Den anden model i rækken var 6151, som bliver Nokias billigste 3G-mobil til dato. Desuden har modellen et kamera med 1,3 megapixel, musikafspiller og bluetooth. Designmæssigt er modellen helt enkel og kommer cirka til at koste 2.000 kroner med moms men uden tilskud. Den forventes at kunne købes i Danmark i løbet af tredje kvartal.

Fin frokost

Vi slutter denne lille reportage af med at takke Nokia for en dejlig frokost samt et rigtig hyggeligt arrangement. Men please, næste gang i inviterer hele skandinavien, så kom med nogle virkelige 'breaking news'...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies