Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ligger du søvnløs med din iPad?

Ligger du søvnløs med din iPad?

Apples nyeste gadget kan måske give problemer med at sove.

Ifølge søvneksperter, forringer iPad'ens skarpe LCD-skærm muligvis din krops evne til at lave melatonin - oversat til dansk: Hvis din krop ikke producerer nok melatonin, kan du ikke falde i søvn = søvnløshed.

Amazons Kindle, derimod med sin e-blæk, har ikke nogen effekt på kroppens melatonin-produktion, og forårsager derfor ingen søvnløshed.

Den videnskabelige forklaring følger: LCD-skærmen på din iPad er så skarp, at den narrer øjnene, der tror, at de bliver udsat for dagslys, og således nedsætter produktionen af melatonin med søvnløshed til følge. Kindle har derimod ikke noget indbygget lys, og har således ingen effekt på din krops døgnrytme.

Ifølge Alon Avidan, klinisk neurologisk direktør ved UCLA (University of CaLiforniA, red.), bør søvnløshed og elektroniske dippedutter, der udsender lys, ikke blandes før man skal i seng.

Kindle der kræver eksternt lys, f. eks. fra en sengelampe, påvirker således ikke øjnene lige så kraftigt, som det direkte lys fra din iPad, og er således bedre for dit søvnmønster.

Hvorvidt Amazon så har tænkt sig at bruge "Kindle - hjælper mod søvnløshed" som reklameslogan, melder artiklen intet om.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

LBS Gaming 30-04-2010 19:55:23

Johhh UCLA er da et universitet, men lidt mere specifikt er det University of California, Los Angeles.

0 0

Om brug af cookies