Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Linux-invasion i mobiler skræmmer teleselskaber

Linux-invasion i mobiler skræmmer teleselskaber

Via Motorola er styresystemet LInux på vej ud i mange mobiltelefoner de kommende år. God nyhed for mobilelskere, men dårlig nyhed for teleselskaberne. Linux-telefoner kan nemlig risikere at blive hacking-værktøjer.

50-60 procent. Sådan lød svaret fra en Motorola-talsmand fra, da han blev spurgt, hvor mange mobiltelefoner med Linux, Motorola ville lancere i løbet af de næste to år.

Motorola sætter fuld fokus på Linux, da de mener den åbne platform vil være side om side med Symbian OS allerede i 2010. Men på grund af Linux’ åbenhed, kan der være problemer med kompatibiliteten på tværs af telefonerne. Dette problem har producenten sikret sig imod, ved at alliere sig med NEC, Panasonic og Samsung, som vil skabe fælles standarder.

For nogle er det måske rart og høre, at der kommer flere konkurrenter til Windows Mobile og Symbian OS, men ikke for Mike Kelley, Teknologidirektør i PalmSource.

- ”Mobiltelefoner er ikke PC’er. De kobler sig til et radionet, som har strenge reguleringer. De kobler sig til en meget kostbar infrastruktur, som kan blive alvorligt skadet af mobiltelefoner der ikke virker ordentligt”, advarer Kelley.

Teleoperatørerne skælver af skræk over den kommende Linux-invasion. Linux-programmører kan nemlig gå ind og ændre i telefonens netindstillinger, og påvirke hele mobilnettet.

Det kan endda gå så vidt, at mobilen kan bruges som et hacker-våben, som kan smadre sendemaster, basestationer og dele af netværk. Om Motorola vil sætte nogle restriktioner på de seks Linux-telefoner de vil lancere, eller om teleselskaberne vil bandlyse dem, bliver spændende at se.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies