Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Litium-batterier kan være eksplosive

Litium-batterier kan være eksplosive

Litium-batterierne i et antal Mitsubishi-telefoner solgt i Japan er blevet kaldt tilbage af teleoperatøren. Batterierne har en fejl og kan være brandfarlige, hvis mobilen bliver udsat for stød.

Endnu engang er litium-batterier kommet på dagsordenen, og denne gang handler det om den type, der sidder i de fleste nyere mobiltelefoner. Problemet med batterierne er, at de kan blive overophedede og eksplodere.

Senest har en japansk teleoperatør ved navn NTT DoCoMo kaldt 1,3 millioner Litium-batterier af typen D06 tilbage. Batterierne sad i tre modeller fra Mitsubishi, som sælger mobiltelefoner på det japanske marked.

Tilbagekaldet af batterierne skyldtes en fejl i elektropladerne, som kan trænge igennem batteriets interne isolation, hvis mobiltelefonen får et stød så som hvis den ryger en tur på gulvet. Sker dette, kan man risikere, at der sker en kortslutning under den efterfølgende opladning, hvilket kan føre til overophedet.

NTT DoCoMo har kendskab til 18 forskellige sager, hvor batterier er blevet overophedet og i nogle tilfælde også er revnet. I alle sagerne er det netop sket, hvis mobiltelefonen har været udsat for en form for stød.

Indtil videre ser det ikke ud til, at der er nogle mennesker, der er kommet til skade af de overophedede batterier. Men det er langt fra ufarligt at sidde inde med en telefon med et batteri, der har fejl i elektropladerne. Eksempelvis kan der være brandfare.

Mitsubishi-mobilerne, som har de brandfarlige batterier er modellerne D902i, D902iS og D903i, som kun er solgt i Japan.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies