Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lokaliser din mistede bagage med Trakdot

Lokaliser din mistede bagage med Trakdot

Trakdot er en lille GSM-enhed der lægges sammen med din bagage. Efter landing modtager du en notifikation der oplyser dig om, hvorvidt din bagage er landet sammen med dig.

Det er irriterende at miste sin bagage når man rejser med fly. Endnu værre er det når flyselskabet ikke kan fortælle dig, hvor bagagen befinder sig, og om du nogensinde får dine ting tilbage igen.

Trakdot er en lille fiks enhed der kan smides ned i din kuffert. Når du lander kan du blot tjekke din telefon, og du ved med det samme om din bagage er landet med dig. Hvis ikke, kan den i det mindste fortælle dig, i hvilken by din bagage så befinder sig i.

Lokalisering med GSM

Enheden benytter ikke GPS til lokationsbestemmelse, men har derimod en indbygget GSM-chip. Det betyder at strømforbruget kan holdes nede (der bruges ganske normale AA-batterier) og GPS fungerer ifølge dem ikke specielt godt inde i lufthavnsterminaler.

For 13 dollars (~73,- kroner) om året og et engangsbelø på 50 dollars (~280,- kroner), får man et system der sender en notifikation via sms, e-mail eller via Trakdot app’en idet bagagen lander i lufthavnen.

Trakdot er ikke tilgængelig endnu men forventes at kunne købes (i første omgang kun i USA) her til april. Trakdot har desuden sørget for at blive godkendt af FAA, den amerikanske luftfartsmyndighed selvom det essentielt er en GSM-chip der placeres i maven på flyet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies