Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lovlig musik ubrugeligt på mobilerne

Lovlig musik ubrugeligt på mobilerne

Du kan glemme alt om at høre din lovlige musik på mobiltelefonen. Det er pladebranchen og Microsoft der sætter en stopper for musik-glæderne.

Når du shopper favoritmusik hos f.eks. Bilka og TDC, skal du ikke regne med at kunne anvende musikken på mobiltelefonen.

Problemet er, at musikken i netbutikkerne, kun sælges i den kopisikrede udgave af Windows Media Audio – et format som mange mobiltelefoner ikke understøtter. Af sikkerhedshensyn vil pladeselskaberne kun sælge musikken når den er kopisikret. Denne problematik sætter dermed en stor begrænsning for anvendelsen af den musik du lovligt har betalt for.

Hos Phonofile, som leverer musikken til butikkerne på nettet, langer direktør Jesper Bang-Olesen ud efter mobilproducenterne. Overfor Computerworld Online kalder han det blandt andet ’grotesk’ at producenterne ikke har gjort mere for at understøtte musikformatet fra Microsoft.

Håb i fremtiden…

Men måske er der lysere udsigter fremover. Hos Motorola er der eksempelvis indgået en aftale, som betyder, at deres telefoner fremover vil kunne spille Windows Media-formatet (WMA). Bruger du musikbutikken i Itunes, kan du glæde dig til den kommende RAZR model, der vil spille direkte sammen med denne shop.

Også Nokia har lavet en aftale med Microsoft om WMA – således understøtter deres nyeste telefoner også formatet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies