Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LTE advanced til september i Sydkorea

LTE advanced til september i Sydkorea

Sydkoreanerne får allerede til september glæde af næste generation af 4G.

LTE Advanced er betegnelsen på næste generation af 4G LTE, som kan tilbyde endnu højere datahastigheder sammenlignet med dagens 4G LTE standard.

Det er det sydkoreanske teleselskab SK Telecom, som får æren af at lancere det nye netværk til september. Det skriver Insidetelecom.no

En af fordelene ved LTE Advanced er muligheden for at samle flere frekvensblokke i forskellige frekvensområder til én stor virtuel frekvensblok. Ifølge Iternews.com vil SK Telecom kombinere frekvensblokke i 850 MHz-båndet med frekvensblokke i 1,8 GHz.

På den måde kan teleselskabet give sine kunder adgang til datahastigheder på op til 150 Mbit/s. Teknikken kaldes Carrier aggregation, og den kendes faktisk allerede fra 3G DC-HSDPA standarden, som allerede benyttes af teleselskaberne i Danmark.

 - Sådan giver teleselskaberne dig høj hastighed på din smartphone via 3G

Det var også SK Telecom, som var først på banen med VoLTE, så rollen som teknologisk frontløber er ikke ny for et koreanske selskab.

Udover Carrier aggregation indeholder LTE Advanced også flere nye avancerede funktioner, hvor det f.eks. er muligt at benytte flere mobilmaster på én gang til sikre bedre dækning og højere datahastigheder, hvilket specielt vil kunne mærkes i udkanten af mobilmasternes sendeområde, som kaldes cellekanten.

Oplagt mulighed i Danmark

LTE Advanced kommer også til Danmark på et tidspunkt, og det kunne være interessant for flere af teleselskaberne.

En af de oplagte kandidater for LTE Advanced er TDC, da selskabet har fire frekvensblokke af 5 MHz i 800 MHz frekvensområdet, som med fordel kan samles til én stor 20 MHz frekvensblok.

Når man benytter en blok på 5 MHz, så er der en begrænsning på den maksimale overførselshastighed, hvilket gør at overførselshastigheden ikke bliver markant højere end den nuværende 3G standard.

Ved at samle de fire små frekvensblokke til én stor 20 MHz blok kan man opnå højere datahastigheder. Til sammenligning benytter Telia/Telenor og 3 i dag kun en 10 MHz frekvensblokke i det meste af landet på 1.800 MHz til 4G LTE.

LTE Advanced giver også bedre mulighed for at lave små mobilceller - også kendt som femtoceller - hvilket blandt andet Telenor i Norge satser kraftigt på.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies