Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LTE i WiFi spektrum viser potentiale

LTE i WiFi spektrum viser potentiale

LTE teknologien kan med fordel benyttes i 5 GHz spektrummet for at øge datahastighed og kapacitet indenfor et tæt pakket område.

Japanske NTT DoCoMo og kinesiske Huawei er gået sammen og har lavet nogle forsøg med at benytte LTE-services på frekvenser omkring 5 GHz der ellers normalt benyttes til WiFi.

Meningen med disse forsøg, er at forbedre LTE-netværket på udvalgte områder hvor der stærkt brug for det. Teknologien kalder de Licensed-Assisted Access (LAA), det er endnu ikke en officiel standard, men de umiddelbare forsøg viser at det har et potentiale som er værd at arbejde videre med fortæller de i pressemeddelelsen.

Ved at benytte LTE på de høje frekvenser i sameksistens med eksisterende WLAN teknologi, er målet at tilbyde øget datahastigheder samt en bedre kapacitet inden for cellerne end det er tilfældet i dag.

Det er tiltænkt områder med rigtig mange mennesker og man forventer at LAA vil blive diskuteret senere på året hos 3GPP i håb om at blive til en industristandard. NTT DoCoMo vil være den drivende kraft bag teknologien og vil fortsætte med udviklingen samt søge en ledende rolle inden for standardiseringen.

Den officielle pressemeddelelse kan læses her.

Kilde: Engadget

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lasse Øksbro 23-08-2014 11:38:07

Hvad betyder det for kapaciteten til wifi?

0 0
Alex Rodenberg 25-08-2014 12:47:05

det kan kun betyde en ting.. mindre kapacitet på 5Ghz båndet til båndbredde liderlige wifi folk.

0 1

Om brug af cookies