Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lumigon - den danske Android-mobil - det store overblik

Lumigon - den danske Android-mobil - det store overblik

BAGGRUND: I to år har Lumigon talt og talt om deres kommende Android-smartphone. Her er et overblik over de mange forsinkelser.

Lumigon har stadig ikke fået deres første produkt på markedet. (Foto: Mobilsiden.dk).
Lumigon har stadig ikke fået deres første produkt på markedet. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Tilbage i februar 2010 skrev Mobilsiden.dk første gang om Lumigon Mobile Phones, et dansk firma med ambitioner om at lave en smartphone. Dengang var der tale om flere forskellige modeller. Siden da har snakken dog kun gået på modellen T1.

I 2010 ville begejstringen ingen ende tage, men her to år senere må man sige, at forventningerne til telefonen, ikke helt er hvad de har været.

Meldingerne om Lumigons telefon har også været forskellige undervejs, for tilbage i 2010 fortalte de, at den kom med en speciel implementeret Lumigon P-GUI software, som skulle give en bedre brugeroplevelse.

Da Mobilsiden.dk talte med Lumigon ved Mobile World Congress 2011 (afholdes i februar måned), så hed det sig, at de ikke havde specielle tilpasninger som kendes fra HTC, Samsung m.f. og derfor kunne Lumigon hurtigere komme med på nye Android-opdateringer.

Lumigon klar på markedet

Lumigon skrev i pressemeddelelsen i februar måned 2010, at telefonen ville komme i andet kvartal. Dette holdt dog ikke stik.

Mobilsiden.dk døbte også T1, som "den mystiske telefon" tilbage i juni 2010. Dengang hed meldingen fra Lumigon, at telefonen ville komme i butikkerne i fjerde kvartal – stadigvæk 2010.

Lumigon holdt også kæmpe ”release-party” i oktober 2010, hvor de her fortalte telefonen var klar i Q1 2011 – de kom dog ikke med en præcis dato. Dog virkede det troværdigt, da de få dage efter deres ”release-party” åbnede for bestillingerne til T1 på deres hjemmeside.

Mobilen lod dog vente på sig, og til Mobile World Congress 2011 udtalte Lumigon til Mobilsiden.dk, at T1 blev yderligere forsinket – og først ville ramme markedet i midten af andet kvartal 2011.

Vi har nu passeret årsskiftet 2011/2012, og de nyeste meldinger hedder fra Lumigon, at telefonen vil blive vist frem i en ”final edition” 27. februar 2012. Så nu kan vi blot vente den næste måneds tid, og se om de fremviser den.

Mobile World Congress løber af staben fra den 27. februar til den 1. marts i år, så måske de har de har den med til Barcelona.

Det seneste foto af Lumigon T1.
Det seneste foto af Lumigon T1.

Ændringer undervejs i processen

Siden T1 blev meldt ud til offentligheden i februar 2010 har den også fået en del Android opdateringer, og nu forlyder det at telefonen kommer på markedet med Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Desværre er alle specifikationerne ikke opdateret på Lumigons hjemmeside, hvor det her stadigvæk fremgår telefonen kommer med Android 2.3 og med Lumigon P-GUI.

Så spændende bliver det da at se, om der kommer en telefon den 27. februar – samt om den designmæssigt ligner den vi tidligere har set og hvordan de eksakte specifikationer egentlig er.

Forudbestil din T1?

Tidligere var det muligt, at forudbestille et eksemplar af Lumigon T1, på deres egen officielle hjemmeside. En mulighed der her i slutningen af januar 2012, ikke længere eksisterer.

Har du forudbestilt en T1 eller kender du nogen der har? Så er Mobilsiden.dk interesseret i at høre fra dig, for hvad meldingen præcis har været fra det danske firma.

The neverending story

Er Lumigon blot en ”neverending story”? Da de første gang fortalte om projektet i februar 2010 hed det sig, at de havde brugt to år på daværende tidspunkt.

Eftersom det er to år siden, så hedder produktionstiden altså efterhånden samlet set fire år.

Dette må være noget nær den længste tid noget firma har brugt på at producere en mobiltelefon. Det er blot hardwaren, som Lumigon står for – så der er altså ikke tale om, at de også skal opfinde et operativsystem.

Tror du, at Lumigon vil få en telefon færdig? Skriv din kommentar i kommentarfeltet herunder.

Har du lyst til at læse alle de artikler Mobilsiden.dk har skrevet om Lumigon gennem de seneste to år, så kan du se en samlet oversigt over disse her.

Læs også: 
 - Lumigon: Ingen kommentarer
 - 1 år efter release-party
 - Aktionærerne tror stadig på Lumigon

Tidslinje over Lumigons liv

Lumigon on Dipity.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mobilsiden 27-01-2012 16:48:40

For den nyeste information fra Lumigon, se her: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/lumigon-nedtaellingen-i-gang,lid.19129/

0 0
Johnny 27-01-2012 12:40:33

Jeg synes deres måde at love og holde hemmeligt lugter af at man vil HYPE denne mobil helt vildt ligesom Apple gør når der er nyt på vej...

Den store foreskel er vel bare at Apple rent faktisk udgiver det de lover. ;)

0 0
Adolf 26-01-2012 23:05:37

Giver dig fuldstændig ret.. Kan heller ikke se hvad en moderne smartphone skal bruge 5 fysiske knapper til mere, det virker gammeldags på mig, der er vandt til knapfrie smartphones(N900 og N9).. Tvivler på det bliver en realitet, da der er nok konkurrence på android markedet for tiden.. Men man må jo bare vente og se..

0 0
Troels 26-01-2012 19:24:12

Hmmm... Jeg synes navnet lyder som et billigt OEM mærke fra Superbrugsen og designet en trådløs bordtelefon fra 90'erne....

Det minder også lidt om begrebet vaporware som man bruger i software verdenen for store titler der lover guld og grønne skove i flere år for aldrig at udkomme...

Det sagt håber jeg da de får success, det er jo ikke hver dag man får en ny mobilproducent i landet..

0 0
Kristian 26-01-2012 18:35:33

Og hvis den gør, så køber jeg den ikke, for det er virkelig uprofessionelt at melde ud at den kommer når den bliver forsinket i over 2 år..

TIL GRIN... Det er i øvrigt også bare en android mobil, kan de ikke stort set det samme alle sammen???

0 0
Henrikmand 26-01-2012 19:18:00

Nej, ikke i dette tilfælde. Lumigon slog på en indbygget multi-fjernbetjening, og den var den første Android med direkte USB :-D

Jeg var en stor fan fra starten, men det har Lumigon fået godt og grundigt ødelagt!

0 0
Sibix 26-01-2012 15:01:28

Man får odds 1 hvis man satser på den aldrig kommer på danskespil.dk :-/

0 0
Henrikmand 26-01-2012 14:43:43

Set i lyset af, at jeg 4-5 gange har oplevet, at Lumigon har slettet mine kommentarer på deres Facebook, fordi jeg tillod mig at gøre dem opmærksom på mangler i deres måde at henholde deres mulige kunder på, så må jeg hellere svare: JA! Selvfølgelig kommer der en Lumigon.

Men helt ærligt????
Nix - aldrig! De bærer sig SÅ uprofessionelt ad, at det bør være helt umuligt at fastholde investorer.
På den anden side set, så holdt Stein Bagger den jo også kørende i temmelig lang tid, med fuld skrue på karismaen, og en evne til at fange investorer, som ikke kendte noget som helst til den branche, de bevægede sig ind i.

Same story!

0 0

Om brug af cookies