Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lumigon T1 - From China To Denmark

Lumigon T1 - From China To Denmark

Kort efter årsskiftet bliver danmarks første mobiltelefon i næsten 20 år sendt på markedet. Læs alt om lanceringen af T1 fra Lumigon, samt specifikationerne.

"Love is all you ever want, don't you know? And you cannot let go, until you get the love you need......" Sådan sang Infernal til præsentationen af T1, og det gør de også på selve telefonen.

Infernal har nemlig fået en stor plads i "hjertet" af Lumigon's telefon. Du vil blandt andet kunne finde musik, galleri, nyheder og meget andet Infernal-inspireret indhold på telefonen.

Lumigon og Infernal kan på den måde hjælpe med at markedsføre hinanden i de europæiske lande. Der er ingen tvivl om, hvem der lige nu er størst ude i Europa. Hvor Infernal allerede har hittet i flere lande med sangen "From Paris To Berlin".

Men om det fortsætter med at være Infernal, der har føretrøjen på - eller om Lumigon kan tage kampen op på deres marked og få markedsandele fra de øvrige mobilproducenter, det bliver spændende at følge.

De tekniske specs holder

Umiddelbart holder de tekniske specifikationer på T1 i hvert fald. Den kommer med Android 2.2 (Froyo), har et 5 megapixel kamera + frontkamera, dobbelt LED-lys, microSD (slot i siden), FM-radio, HDMI 720P udgang, 1 GHz 3D processor, 3,5" capacitive touch skærm (800x480), WiFi, Bluetooth, infrarød, GPS, Kompas og så er den samtidig en universal-fjernbetjening.

Foruden ovenstående så kan T1 bruges i stedet for en computer på f.eks. børneværelset. Telefonen kan anbringes i en dock, og så kan der tilsluttes et bluetooth tastatur med indbygget mikrofon. Det smarte ved det er for eksempel, at man, mens man via ens HD TV sidder og surfer på nettet, kan besvarer opkald UDEN at telefonen behøver forlade docken.

T1 er også optimal for spil-elskere, da der er en speciel spil-tast på telefonen. Det betyder heller ikke noget, om du er venstre- eller højrehåndet i dette tilfælde. En rigtig smart feature.

Øvrige features

T1 vejer 125 gram, og rent designmæssigt er den meget enkel - hvilket kendetegner dansk design. Selve indholdet ligner standard Android - uden de store tilpasninger, som man ellers kender det fra f.eks. Sony Ericsson og HTC, der har givet det deres eget "look".
Dog vil der være specielt Lumigon P-GUI software på T1.

T1 skulle være så kraftig, at det er muligt at livestreame tv, selv når man er på farten. Men da der var tale om en prototype, var der ting der ikke blev demonstreret. Lyden i telefonen er også leveret af "de bedste" - det er danske Bang&Olufsen, som leverer deres ICEPower chip til Lumigon.

Præsentationen var også mere en "fest" for, at projektet nu var "i hus", end det var en lancering af en mobiltelefon, som man kender det.

Mit første indtryk

Det er altid svært at vurderer en mobiltelefon, når den ikke fremstår 100% færdig, og man ikke benytter den i hverdagssituationer. Men hvornår gør en mobiltelefon egentlig det i dag? De opdateres jo i et væk.

Men Lumigon har lavet et rigtig lækkert design, og den ligger umiddelbart rigtig godt i hånden. Den er en smule smallere, end man er vant til fra de fleste andre smartphones. Det er i følge Lumigon's direktør Lars Gravesen for, at den skal føles som en TELEFON.

Softwaremæssigt mangler der de sidste "fittings", men jeg prøvede at køre en lille smule rundt i menuen - og der virkede det, som det skulle. Men det er som sagt svært at bedømme en telefon der ikke er færdig endnu.

Specifikationerne holder bestemt på papiret og det bliver spændende om det også holder i praksis.

Generelt efterlader Lumigon og T1 et godt indtryk - efter en aften, hvor alt var anderledes. Hvilket jeg tror man skal forvente fra Lumigon i fremtiden også - de vil som de selv siger: "Be different".

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Visky83 23-10-2010 18:16:30

Kan I fortælle mere om denne? Lyder interessant...

0 0
Mobilsiden 25-10-2010 08:05:08

Fjernbetjeningen kan kobles til enhederne i hjemmet, og inddeles i f.eks. stue, soveværelse, køkken osv...
Har du nogen specifikke spørgsmål omkring fjernbetjeningen skal jeg gerne undersøge nærmere...

0 0
Jens 28-12-2010 00:04:30

Den skulle gerne være kompatibel med disse fjernbetjeningsprotokoller: JVC, NEC, Sharp, Sony, Philips (RC5&RC6), Nokia, BEO4 samt rå optagelse og afspilning af infrarøde signaler. Som resultat skulle den være kompatibel med de fleste fjernsyn m.m. på markedet.

0 0
Aijes 22-10-2010 10:17:02

Ifølge Engadget har den kun en 800 MHz processor og ikke en 1 GHz. Den har også 3,5" skærm i stedet for 3,2".
Nu bliver jeg forvirret!

http://www.engadget.com/2010/10/21/lumigon-t1-with-icepower-amplifiers-officially-unveiled-to-arri/

0 0
Mobilsiden 22-10-2010 10:29:58

I følge deres egen site har den en 1 GHz processor... http://lumigon.dk/specs
Pressemeddelelsen er først kommet nu - og det bliver en 3,5" skærm...

Beklager forvirringen :-)

0 0
Sjanten 21-10-2010 21:33:03

Mit førstehåndsindtryk af denne telefon er - Den kunne jeg da godt tænke mig at prøve.
Glæder mig til at se og høre mere om telefonen.

0 0
Jesper 21-10-2010 18:45:22

Så vidt jeg husker var både Serene og Serenata udviklet af Samsung (og designet af B&O). Så de tæller jo ikke helt som danske mobiler.

På samme måde som Toshibas Jacob Jensen designede fjernsyn vel stadig er et japansk fjernsyn.

Men, men, men. Jeg vil altså aldrig købe en telefon alene fordi den er dansk produceret. Og det gælder i øvrigt alle elektroniske dimser. Se bare på Zepto. Der er ikke umiddelbart noget der dikterer at danskerne skulle være dygtige til forbrugerelektronik.

Telefonerne ser interessante ud. Vil det være muligt at betale lidt ekstra for telefonen og så slippe for Infernal?

0 0
JB 21-10-2010 18:11:14

Hvilket land kommer B&O Serene og Serenata fra?

0 0

Om brug af cookies