Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lynhurtig Bluetooth 3.0 er en realitet

Lynhurtig Bluetooth 3.0 er en realitet

Bluetooth 3.0 er klar til at erobre mobilverdenen med overførselshastigheder, der er hurtigere end nogensinde før.

I denne uge er en ny og hurtigere version af Bluetooth-teknologien blevet godkendt. Det betyder, at mobilbrugerne har udsigt til langt hurtigere filoverførsler, skriver digi.no.

Således har den såkaldte Bluetooth Special Interest Group, der står bag udviklingen på området, officielt præsenteret Bluetooth Core Specification Version 3.0 High Speed - også kaldet Bluetooth 3.0 + HS.

Bluetooth 3.0 har en maksimal hastighed på 24 mbps. Til sammenligning understøtter den nuværende Bluetooth 2.1 EDR maksimalt 3 mbps. Den hurtige forbindelse opnås ved hjælp af 802.11-protokollen, som er standarden bag Wi-Fi. Denne teknologi er nu en del af Bluetooth-universet, hvilket gør det nemmere at overføre større filer.

Ifølge ing.dk vil Bluetooth 3.0 dog automatisk gå tilbage til en af de langsommere og mindre strømslugende Bluetooth-protokoller, når der ikke er brug for så hurtige data.

It-sitet SoftSailor.com oplyser, at computere med Bluetooth 2.1, som samtidig understøtter 802.11-standarden, på et tidspunkt kan opgradere til Bluetooth 3.0. Det vil dog ikke være muligt for mobiltelefoner og andre håndholdte gadgets og enheder.

Ifølge Bluetooth Special Interest Group vil de første produkter med Bluetooth 3.0 blive lanceret i 2010.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies