Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Må Apple nægte adgang til myndighederne? [AFSTEMNING]

Må Apple nægte adgang til myndighederne? [AFSTEMNING]

Er det i orden når Apple nægter at skabe en bagdør til iPhonen? Eller bør Apple bøje sig for myndighedernes krav? Hvad mener du?

Den californiske tech-gigant Apple, er kommet i de amerikanske myndigheders søgelys efter at selskabet har nægtet at skabe en bagdør til deres iPhones. Specifikt ønskede de amerikanske myndigheder adgang til en iPhone 5c som tilhører Syed Farook, den ene mand bag San Bernardino terrorangrebet.

I kølvandet på retsordren skrev Apple-chef Tim Cook et åbent brev hvor han forsvarer behovet for krypteringen af de mange personlige informationer en smartphone rummer.

Læs også: Åbent brev fra Apple - Vi nægter at hacke vores iPhones

I brevet pointerer Tim Cook, at Apple ville være nødsaget til at skabe en bagdør i iPhonens styresystem for at kunne efterleve de amerikanske myndigheders krav - et tiltag der vil kompromittere hele iOS-systemets sikkerhed og øger risikoen for misbrug.

Herunder kan du se de 3 krav fra det amerikanske forbundspoliti:

  1. Omgå eller fjerne automatisk sletning af iPhonen uanset om funktionen er slået til eller fra
  2. Apple skal levere passwords til adgang over Lightning-porten, Bluetooth, Wi-Fi og andre mulige forbindelsesprotokoller.
  3. Adgangen til enheden skal være uhindret af ventetider udover dem som hardwaren dikterer.
Hvad mener du? Er det i orden at Apple nægter at give myndighederne mulighed for at fuld adgang til iPhonen via en bagdør?

Giv din mening til kende herunder.

Afstemning

Må Apple nægte at give myndighederne en bagdør ind til iPhonen?
Se resultatet her
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies