Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Maersk Line skibe får mobilmaster

Maersk Line skibe får mobilmaster

Ericsson skal levere mobilmaster til alle rederiets skibe.

Selvom mobiltelefonerne er alle vegne disse dage, så er der stadigvæk mere end 70 procent af kloden der er uden traditionel mobildækning - nemlig på de store verdenshave.

Normalt benytter rederierne dyre satellittelefoner, men det vil Maersk Line i samarbejde med svenske Ericsson nu ændre på. Det skriver EPN.dk

I løbet af de næste to år vil Ericsson opsætte mobilmaster på 400 af Maersk Lines over 500 containerskibe.

Ericssons vil opsætte antenner og GSM-basestationer på skibene, og Ericsson skal også stå for driften af disse basestationer de næste syv år.

Mobilmasterne vil blive koblet til omverdenen via satellitter ligesom det kendes fra f.eks. passagerfærger.

I første omgang er det ikke meningen at de ansatte skal benytte de nye GSM-netværk til at ringe hjem i tide og utide. Løsningen skal derimod bruges til bedre at kunne planlægge sejladserne mere optimalt.

- "Helt konkret kan vi optimere vores ankomsttider på de forskellige havne. Det er lig med brændstofbesparelser, og vi kan regulere farten mellem havnene. Det er ligesom at sætte sin bil i femte gear og køre af sted med 80 km/t. Det giver mulighed for større præcision og hurtigere instrukser til skibene. I dag er vores system utilstrækkeligt, og nu får vi en løsning, hvor vi kan være i konstant kontakt med skibene," siger Maersk Line Operations vicedirektør Søren Toft til EPN.dk.

De første 250 skibe får installeret de nye mobilmaster i løbet af de næste 7-8 måneder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies