Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Malware-alarm: Pas på denne Android-app

Malware-alarm: Pas på denne Android-app

En app hævder at kunne forlænge batteritiden på din Android-mobil, men tilmelder dig i virkeligheden en dyr sms-tjeneste.

Der er grund til at være på vagt, hvis du ser en Android-app, der påstår, at den kan forlænge batteritiden på din smartphone.

I al hemmelighed sørger den såkaldte Battery Supercharger-applikation nemlig for, at du bliver tilmeldt en overtakseret sms-tjeneste, skriver computerworld.dk.

Malwaren dukker op som en notifikation i 'rullegardinet' ved hjælp af den Airpush-teknologi, som bruges til udbredelse af banner-reklamer på Android-mobiler, forlyder det. Et enkelt tryk på Battery Supercharger skulle være nok til at installere malwaren.

Andre har oplevet, at meddelelsen er skjult under andet dække, eksempelvis en systemopdatering til LG Battery på en LG Optimus.

Den overtakserede sms-tjeneste hedder SMSTilMig og bliver udbudt af firmaet SightMobile. Udbyderens hjemmeside er registreret af firmaet Glass Mobile i Torino, Italien, og hostet i Hollands hovedstad Amsterdam.

Computerworld har imidlertid fundet frem til, at firmat ligger i Søborg - uden at det er lykkedes at få en forbindelse igennem.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Gitte V 24-05-2012 14:10:54

hente en app der hedder Addons Detector som jeg nævnte tidligere.

Når den er installeret på mobilen, scan og vælg knappen øverst (Addons) - den er grøn når scan er gennemført. Vælg Push Notifications og TAG ET SKÆRMPRINT - inden du sletter de inficerede apps.

Tag dette, dine mobilregninger hvor der er trukket de kr. 35,- på samt din telefon og ANMELD det ved nærmeste politi.

Dette er en GLOBAL svindel der pågår - og vi har brug for at flere danskere anmelder det så vi kan få lukket for det i DK!!

0 0
beikes 24-05-2012 08:45:00

Jeg vil også gerne vide hvordan man kommer af med den! Jeg har slettet samtlige apps fra min sgII, som er den eneste af mine smartphones der er ramt. Men add'en kommer frem konstant! Grrr..

Og hvordan kan jeg se om den misbruger mine sms?

0 0
DX 18-05-2012 13:15:26

hvordan synes i selv det lyder "Forlæng batteri tiden med 226% " Er der ikke en klokke der ringer ? Hvis det var muligt havde producenterne nok sørget for det. Man har jo lov selv at tænke, inden man downloader noget, der lyder for godt til at være sandt. ;) Men der er selvfølgelig altid nogle der falder i fælden.

0 0
Mads Knudsen 23-05-2012 12:51:08

Problemet er at den ligger som reklame i mange spil og den bliver åbnet op i noget der ligner Google Play. Så hvis børnene sidder og spiller og kommer til at trykke på den er skaden sket.
Jeg kan ikke slippe af med den.
Selvom jeg har slettet app'en kommer den hele tiden med påmindelser om at man skal opdatere.
Indtil videre har jeg blot ignoreret disse meddelelser men en dag kommer jeg nok til at trykke ved en fejl.
Indtil videre har den kostet mig 35.- i sms-takst så hvis nogen kan hjælpe mig hvordan jeg får den fjernet vil jeg være taknemmelig.

0 0
claus 18-05-2012 08:02:41

tja sådan er det når man køre med Android..synes der dukker mere og mere op. Det er et beta system som aldrig skulle være sendt ud,(som alt andet de laver) før det er lavet færdig.. der er problemer med apps - sikkerhed - og alt mulig andet...meget kan man sige om de 2 andre spiller på markede for styresystem med den køre mere flydne og sikkerheden er noget beder

0 0
17-05-2012 18:34:45

ikke den samme som i skrev om i sidste uge ?

0 0
Kim F. 17-05-2012 16:08:43

Det er da ikke andet at gøre end at politi anmelde dem for bedrageri, soleklart...

0 0
Mads Knudsen 17-05-2012 14:32:02

får man den fjernet igen?

0 0
Gitte V 22-05-2012 21:35:18

Du kan hente en app(!) der hedder Addons Detector - den vil vise dig - og fjerne hvis du vil - hvilke apps der gør "grimme ting" ved din mobil....
Bemærk at den kan gemme sig i flere slags apps - spil, fotoapps, mv..... så bliv ikke skuffet hvis dit ynglingsspil indeholder skidtet:o)

0 0

Om brug af cookies