Malware-alarm: Pas på denne Android-app

En app hævder at kunne forlænge batteritiden på din Android-mobil, men tilmelder dig i virkeligheden en dyr sms-tjeneste.

Malware-alarm: Pas på denne Android-app

Der er grund til at være på vagt, hvis du ser en Android-app, der påstår, at den kan forlænge batteritiden på din smartphone.

I al hemmelighed sørger den såkaldte Battery Supercharger-applikation nemlig for, at du bliver tilmeldt en overtakseret sms-tjeneste, skriver computerworld.dk.

Malwaren dukker op som en notifikation i ‘rullegardinet’ ved hjælp af den Airpush-teknologi, som bruges til udbredelse af banner-reklamer på Android-mobiler, forlyder det. Et enkelt tryk på Battery Supercharger skulle være nok til at installere malwaren.

Andre har oplevet, at meddelelsen er skjult under andet dække, eksempelvis en systemopdatering til LG Battery på en LG Optimus.

Den overtakserede sms-tjeneste hedder SMSTilMig og bliver udbudt af firmaet SightMobile. Udbyderens hjemmeside er registreret af firmaet Glass Mobile i Torino, Italien, og hostet i Hollands hovedstad Amsterdam.

Computerworld har imidlertid fundet frem til, at firmat ligger i Søborg – uden at det er lykkedes at få en forbindelse igennem.