Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mandagens MWC-overblik

Mandagens MWC-overblik

Mandag var den første officielle åbningsdag på MWC 2012, og den bød på MASSER af spændende nyheder fra Lumigon, Nokia, Samsung, HTC og mange andre.

Det har været en travl dag på den officielt første åbningsdag på Mobile World Congress 2012 i Barcelona. John G. og Lene B. har haft travlt med at dække Nokias og Lumigons pressemøder samt snakke med både HTC og Lumigon omkring deres nyeste produkter.

Få overblikket over dagens væsentligeste nyheder her:

Nokia

Nokia holdt et bragt af en pressekonference med masser af spændende nyheder. Det er svært ikke at blive imponeret af Nokias nye 808 Pureview smartphone, der tager billeder med hele 41 megapixels. Hemmeligheden bag de 41 megapixels kamera findes i den såkaldte over-sampling teknik, hvilket vi kort gennemgik i denne artikel. Første indtryk af telefonen kan ses i vores web-video, og alle specifikationerne kan ses her.

Dagens anden store nyhed fra Nokia var Lumia 900, der er en 4G LTE telefon der til forveksling ligner Lumia 800. John G. sammenligner i denne web-video de to modeller og ser på forskellen. En kort gennemgang af Lumia 900 telefonen kan ses i denne web-video.

Dagens tredje Nokia nyhed var Nokia Lumia 610, der er en regulær entry-level smartphone. Modellen er meget billig, og specifikationerne er ikke prangende - men kvaliteten er stadigvæk i top, hvilket John G. kunne konstatere i denne web-video.

Nokia præsenterede også tre nye feature telefoner med navnene Asha 202, 203 og 302. Alle telefoner er udstyret med Nokias såkaldte life-tool, der er såkaldte belærende applikationer. Jo jo - nu kan du lære at opføre dig ordenligt ved hjælp af en applikation til din Nokia telefon. Hvad bliver det næste?

Nokia kunne i dag også fortælle, at Skype nu er klar i en beta version på Windows Phone platformen, og E-bogslæseren Nokia Reading bliver ny fast del i Lumia-serien.

Lumigon

Lumigon præsenterede T2, som er en ret enestående smartphone. Telefonen byder på en ultraskarp 3,8" skærm, 1,4GHz Qualcomm-processor og lydteknologi fra Bang & Olufsen samt en fjernbetjeningsfunktion. Specifikationer kan ses her.

John G. fik lejlighed til at kigge lidt nærmere på telefonen, og det kom der dette web-TV indslag ud af.

Doro

Svenske Doro lancerede en ny minimalistisk webbaseret brugerflade til smartphones og Windows computere kaldet Doro Experience.

Samtidig lancerede Doro også en ny smartphone med navnet EasyPhone 740, der benytter netop Doro Experience som brugerflade.

Samsung

Samsung lancerede Galaxy Note 10.1, der er efterfølgeren til den første Note, og som navnet fortæller, så er skærmen blevet opgraderet til 10,1 tommer.

LG

LG fortsætter med fokus på 3D-teknologi, og er nu klar med Optimus 3D Max.

LG Optimus 3D Max kommer med HD Converter, dual-core processor, 8GB intern hukommelse, otte-megapixels digitalkamera og Android 2.3, som senere vil kunne opdateres til version 4.0.

Panasonic

Panasonic præsenterede Eluga Power, der er en ny high-end smartphone, som byder på et vand- og støvtæt design samt hurtig opladning.

Specifikationerne kan ses her.

Asus

Asus præsenterer Padfone, som er en smartphone, der kan transformeres til en tablet. Et interessant koncept, som vi glæder os til at se lidt nærmere på.

ZTE

ZTE meldte sig på banen med high-end telefonen ZTE Era. Smartphonen byder på 4,3” QHD skærm og quad-core processor fra Nvidia. Alle specifikationer kan ses her.

Det blev også til basismodellen ZTE Orbit, der er udstyret med Windows Phone styresystemet - specifikationer kan ses her.

Andre

Af andre korte nyheder fra Mobile World Congress havde vi Jabra takker for 10 år i headset-markedet og gør status for deres voksende udvalg af produkter.

Navigon er klar med nye versioner af deres mobilsoftware til iPhone, Android, Windows Phone og Bada.

Android Marked er stadig støt voksende, og nærmer sig snart den halve million applikationer.

Mobilsiden.dks udsende medarbejdere fangede HTCs nordiske direktør, og spurgte ind til  tankerne bag den nye HTC ONE serie. Se web-tv indslaget her.

Og endelige så frigav Nokia endelig den længeventede Meego opdatering til deres N9 smartphone. De heldige Nokia ejere kan ny opdatere deres telefon til Meego version 1.2

Vores udsende medabrbejdere, John G. og Lene B. puster ud efter en meget hektisk dag og gør klar til en lige så en travl og stressende dag med Mobile World Congress i morgen.

Læs mere:
Søndagens MWC-overblik

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies