Mangel på touchscreens sender Nokia ned

Tilsyneladende er de trykfølsomme skærme vejen til succes.

Mangel på touchscreens sender Nokia ned

Salgstallet af mobiltelefoner i verden faldt i fjerde kvartal af 2008 med 4,6 procent i forhold til tallene fra 2007 i tilsvarende periode. Det viser tal fra Gartner, skriver Computerworld.dk

Motorola er den store taber med hele fem procentpoint, men Nokia er også lidt ramt af nedgang med et tab på næsten tre procentpoint.

Lysere ser det ud for LG og Samsung, som begge går frem i salgstallene fra tidligere kvartal. Gartner mener, at det er Samsungs touchscreen mobiler, som er skyld i fremgangen. Derfor mener Gartner også, at Nokias nedgang skyldes manglende succes med touchscreen mobiltelefoner.

Japan er den del af verden der er hårdest ramt af nedgang i salget, med et fald på over 30 procent i fjerde kvartal sammenlignet med fjerde kvartal i 2007.

Det videre forløb i sagen

Historien døde ikke med denne fortælling. mobilsiden gik et skridt videre. 3/3/2009 blev bolden spillet videre med nyheden Nokia skændes med operatører om Skype – Næste artikel om temaet finder du her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.