Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Måske først 4G på smartphones hos TDC til sommer

Måske først 4G på smartphones hos TDC til sommer

Noget typer på, at TDC ikke åbner for 4G LTE på smartphones før til sommer.

Det tyder på, at ejere af nye 4G LTE kompatible smartphones må vente tålmodigt en rum tid endnu, hvis de er kunder hos TDC, eller et teleselskab der benytter TDCs mobilnetværk.

Ifølge TDCs Facebookmedarbejder åbner TDC nemlig først for 4G LTE til smartphones i slutningen af 2. kvartal 2013.

Mobilsiden.dk har kontaktet TDC for at få oplysningen bekræftet.

- "TDC har endnu ikke lanceret CS Fall Back, og det er på nuværende tidspunkt endnu ikke besluttet, hvornår vi launcher," udtaler Rasmus Avnskjold, Presserådgiver hos TDC og forsætter:

- "Den tidshorisont, der er angivet på Facebook lyder ikke usandsynlig. Men der er endnu ikke fastsat en endelig launch-dato."

Rent teknisk så er det CS-fallback (Circuit Switched Fallback), som TDC endnu ikke har på plads på deres 4G LTE netværk. Uden denne feature går opkald ikke igennem til smartphones, når de benytter 4G LTE netværket, og telefonen er derfor ubrugelig til andet end data.

- Baggrund: Hvad sker der med mobilsamtaler når du er på 4G

Med CS-fallback flyttes taleopkald fra teleselskabets 4G LTE netværk til 3G eller 2G, hvorpå taleopkaldet kan gennemføres.

Både Telia og 3 har i dag fungerende CS-fallback, og kunder hos disse selskaber kan altså benytter 4G LTE via deres smartphone.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies