Måske skal Apple splitte aktierne op i småstykker

Rygte: Apple er måske på vej ud i et drastisk aktiespil, som dog kan vise sig at være nødvendigt.

Måske skal Apple splitte aktierne op i småstykker

Der florerer lige nu et rygte om, at Apple overvejer at træde ind på det amerikanske aktieindeks Dow Jones. Er der lidt sandhed i dette rygte, så vil det dog være nødvendigt, at Apple først splitter aktierne op, så hver enkel aktie deles i hele seks. Det skriver Computerworld.dk.

Apples aktie har nu en værdi på små 630 dollars, hvilket er godt 3.800 danske kroner. Splittes aktierne op, så vil de være en sjettedel værd af den oprindelige aktie. Så den samlede værdi af firmaet forbliver den samme.

Dow Jones-indekset har kun to selskaber, som handles til mere end 100 dollars per aktie. Så skal Apples aktie på samme niveau vil det altså kræve, at aktien opdeles i forholdes en til seks.

Det er dog ikke første gang, at Apple splitter deres aktie, det gjorde de sidste gang den 28. februar 2005. Dengang blev den handlet til cirka 80 dollar. Men Apple har også foretaget aktiesplit 21. juni 2000 og 15. juni 1987.

Opdateringer på sagen

Vi følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden kørte videre med bolden. 21/8/2012 gik vi videre med artiklen om 300 millioner besøgende i Apples butikker – Du finder artiklen her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.