Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Måske slut med "op til" hastigheder på internet

Måske slut med "op til" hastigheder på internet

I fremtiden får du den hastighed som du betaler for - hvis du altså er blandt de 80 procent heldige.

I fremtiden er det kun 20 procent af internetkunderne, der ikke får leveret den annoncerede hastighed, som de rent faktisk betaler for.
I fremtiden er det kun 20 procent af internetkunderne, der ikke får leveret den annoncerede hastighed, som de rent faktisk betaler for.

I fremtiden skal internetudbyderne give dig den hastighed, som de annoncerer med. Det skal altså være slut med at reklamere for hastigheder "op til" 20 Mbit/s og så kun levere 5 Mbit/s.

Det er essensen af en ny aftale, som Forbrugerombudsmanden og Forbrugerrådet har lavet med telebranchen. Det skriver DR.dk.

- "Det skulle gerne blive meget lettere at sammenligne bredbåndshastigheder. Det vil være sådan, at hvis man er lovet en bestemt hastighed, så er det også den man får," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe til DR Nyheder.

Forbrugerrådet bakker forbrugerombudsmanden op og chefkonsulent Martin Salamon udtaler til DR.dk:

- "Vi går fra et meget løst op til-begreb og nogle uklare beskrivelser af, hvad forbrugerne kan forvente, til noget, som er meget tættere på det, man faktisk får."

Den nye aftale, der træder i kraft 1. marts 2013, skal sikre, at mindst 80 procent af kunderne skal have den lovede hastighed. Hvis særlige forhold gør, at der kun kan loves "op til" hastigheder i stedet for garanterede hastigheder, så skal teleselskaberne altså levere den garanterede hastighed til otte ud af ti kunder.

Særlige forhold skal forstås som de indbyggede teknologiske udfordringer der er ved at levere internet over f.eks. xDSL og 3G/4G.

De nye retningslinier kan ses her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Carsten 07-11-2012 16:48:24

Det er da bedre end ingenting. Men man må være mere end almindelig naiv, hvis man tror, det reelt batter noget for mobilt bredbånd. I et land som Danmark er det vist de færreste, der kan bruge udendørsdækning til noget undtagen i den korte sommertid :o) Og "minimumshastighed"? Glem det. Glem det nu.

Det mest positive, jeg ser i nyheden, er at man ikke vil se selskaberne bruge den teoretiske maxhastighed i reklamerne mere, men i stedet en mere realistisk hastighed.

0 0

Om brug af cookies