Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Masser af livsfarligt legetøj i bilerne

Masser af livsfarligt legetøj i bilerne

Der kommer mere og mere teknologi ind i bilerne, som distraherer den bag rattet og dermed øger risikoen for ulykker.

Redningsmandskab, som kommer ud til en ulykke, bliver ofte mødt af en halvt afsluttet sms-besked på mobiltelefonen. Det viser også bare, at man skal tage det alvorligt og lade mobiltelefonen blive i tasken eller lommen når man sidder bag rattet.

Udviklingen har også taget fart i takt med, at der er mere og mere i telefonerne, som smelter sammen med bilen – eksempelvis bruger flere og flere også telefonen, som GPS.

Det er også nogle af de ting, som ligger bag reklamen ”kør bil, når du kører bil” fra Rådet For Sikker Trafik.

 - ”Der kommer flere og flere beskeder, man skal forholde sig til, og det udgør en større risikofaktor. Derfor handler det om at bruge sin sunde fornuft. Kort og godt: Kør bil, når du kører bil,” siger Jesper Sølund, dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik.

Distraheret selvom du bruger håndfri

Der findes i dag en række håndfrie muligheder i bilen, som også kan læse sms-beskeder osv. op, men også der rykker du mentalt opmærksomheden fra trafikken. Specielt hvis du skal reflektere eller tage en beslutning.

 - Tips: Sådan må du bruge mobilen i bilen

Bilproducenterne har givet bilerne en række forskellige muligheder, blandt andet kan der i Toyota’s system Touch Go læses beskeder op af en elektronisk stemme, dette er endnu ikke muligt i Renaults R-link system.

Selvom mobile enheder er forbudte at betjene bag rattet og kan være skyld i ulykker, så er der ingen tvivl om, at mobiltelefonerne også har gjort noget godt. Det er nemlig blevet nemmere at få hjælpen hurtigt frem ved ulykker, samt anmelde spøgelses- og spritbilister.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies