Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Masser af mobiler langet over disken i 2005

Masser af mobiler langet over disken i 2005

En ny undersøgelse viser, at antallet af solgte mobiltelefoner i 2005 steg med hele 17 procent i forhold til året før. Nokia er stadig markedsledende på verdensplan.

På hjemmesiden <a href=Mobilindsamling.dk kan man endvidere indtaste sit postnummer og derigennem få anvist, hvor den nærmeste indsamlingsboks befinder sig" />
På hjemmesiden Mobilindsamling.dk kan man endvidere indtaste sit postnummer og derigennem få anvist, hvor den nærmeste indsamlingsboks befinder sig

825 millioner solgte mobiler

Det er analysefirmaet IDC, som har offentliggjort den nye undersøgelse, der afslører, at der i 2005 blev solgt hele 825 millioner mobiltelefoner på verdensplan. Det svarer til en stigning på knap 20 procent i forhold til året tidligere.

Undersøgelsen viser også, at det ikke er os europæere, som skal have æren for den store stigning. Her er salget af mobiler stabiliseret.

I stedet skal vi vende blikket mod eksempelvis sydamerikanerne, som for alvor har fået øjnene op for mobilen og dens muligheder. I Sydamerika alene har der fra 2004 til 2005 været en fremgang på hele 34 procent, hvilket svarer til 105 millioner solgte mobiler.

Nokia fører

Tal fra IDC afslører desuden, at Nokia stadig står på vinderskamlen, når det gælder flest solgte mobiltelefoner i verden. Den finske producent kan prale med at have solgt hele 265 millioner mobiltelefoner sidste år, hvilket giver producenten en markedsandel på 32 procent.

Også Motorola har haft et pænt 2005. Med146 millioner solgte mobiler ryger producenten direkte ind på andenpladsen skarpt efterfulgt af Samsung, Sony Ericsson og Electronics. Sidstnævnte er endnu ikke kendt på det danske marked.

Musik fra danske netshops kan ikke bruges på mobilerne, selvom du har betalt for det. Her fortæller vi hvordan du omgår kopibeskyttelsen og får musikken med dig.
Musik fra danske netshops kan ikke bruges på mobilerne, selvom du har betalt for det. Her fortæller vi hvordan du omgår kopibeskyttelsen og får musikken med dig.

Musikmobiler har potentiale

Den store salgssucces i 2005 kan til dels begrundes ud fra producenternes fokus på mobiltelefoner, som kan fungere som musikafspillere. Den gode lyd og masser af plads til at lagre musikfiler er noget, som er faldet i god jord hos forbrugerne.

Fremgangen kan også skyldes det store antal lancerede mobiltelefoner med 3G i 2005.

Alligevel afslører undersøgelsen fra IDC, at musikmobiler og telefoner med 3G stadig udgør en forholdsvis lille andel af det samlede antal solgte mobiler. Man kunne derfor forestille sig, at 2006 kunne gå hen og blive et år, hvor salget af mobiler med 3G og musikafspiller vil stige endnu mere. Og hvem ved hvad producenterne ellers kan finde på at præsentere for os i årets løb?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies