Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   McDonald's klar med MobilePay-betaling i alle restauranter

McDonald's klar med MobilePay-betaling i alle restauranter

Fra tirsdag næste uge kan du købe din Cheeseburger og Big Mac direkte fra din smartphone, når fastfoodkæden indfører betaling med Danske Banks MobilePay.

Fra tirsdag den 28. juli kan du betale med MobilePay i alle 97 McDonalds'-restauranter.
Fra tirsdag den 28. juli kan du betale med MobilePay i alle 97 McDonalds'-restauranter.

McDonald's vælger som den første restaurantkæde i Danmark at indføre den MobilePay-teknologi fra Danske Bank, så du på ganske få sekunder kan betale for din mad gennem din smartphone.

Læs også: MobilePay-mobilbetaling klar i alle 18 Bilka-varehuse

Fra tirsdag den 28. juli kan du betale for din fastfood i alle McDonald's 97 danske restauranter med den populære MobilePay-app, der benyttes af over 2 millioner danskere. Det skriver Business.dk.

Konceptet er ganske simpelt. Ved kasseapparatet er der installeret en lille boks påført et hvidt MobilePay-klistermærke, som fungerer som led mellem restauranterne og din smartphone som betalingsmiddel.

Først og fremmest skal du have downloadet Danske Banks MobilePay-app til enten iOS, Android eller Windows Phone. Når du står i din nærmeste McDonald's og skal til at betale, skal du blot åbne MobilePay, logge ind med din 4-cifrede pinkode og føre din smartphone hen på klistermærket ved kassen.

Læs også: Betal med MobilePay i alle 261 Rema 1000-butikker

Gennem enten Bluetooth- eller NFC-forbindelsesteknologien forbinder din smartphone helt automatisk til kasseapparatet, hvorefter du får præsenteret beløbet på din skærm og kan betale med den traditionelle swipe-bevægelse til højre.

Hvis du har en ældre smartphone, som ikke har NFC eller Bluetooth, eller hvis du ganske simpelt har det deaktiveret, kan du alternativt forbinde til kasseapparatet ved at scanne den QR-kode, der også er vist på klistermærket ved kassen.

"Vi har glædet os meget til at introducere MobilePay-løsningen til vores gæster i restauranterne, fordi vi tror på, at det vil styrke serviceoplevelsen for dem, der ønsker at lade kontanter og betalingskort blive derhjemme," fortæller administrerende direktør for McDonald's Danmark, Joachim Knudsen.

Læs også: Modtag dine kvitteringer digitalt i MobilePay

Forud for den store lancering i næste uge har McDonald's allerede kørt en test af systemet i Valby og på Falkoner Allé på Frederiksberg, hvor modtagelsen har været ganske lovende.

Sådan er fremgangsmåden for betaling med MobilePay fra Danske Bank.
Sådan er fremgangsmåden for betaling med MobilePay fra Danske Bank.

Trækker fra konkurrenten, Swipp

Med MobilePay understøttet i verdens mest populære fastfoodkæde sikrer Danske Bank sig endnu en stor samarbejdspartner i kampen om at få udbredt mobilbetaling til danskerne flere steder landet over.

Læs også: Nu vil Swipp give MobilePay kamp til stregen

Ærkerivalen, Swipp, som de resterende banker er gået sammen om, har langt fra haft samme succes som MobilePay. Hvor Danske Bank allerede har MobilePay-betaling understøttet i alle Bilka- og udvalgte Føtex-varehuse, alle 261 Rema1000-butikker og meget snart de 97 McDonald's-restauranter, er der endnu ingen butikker, hvor du kan betale med Swipp.

De bokse, der bliver installeret i flere af butikkerne – eksempelvis i Rema 1000 og butikker fra Dansk Supermarked – er dog lavet sådan, at de både kan understøtte både MobilePay og Swipp. Det er dog som bekendt kun førstnævnte, der er i brug på nuværende tidspunkt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies