Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   McDonald’s vil indføre smartphonebetaling før iPhone 6 lancering

McDonald’s vil indføre smartphonebetaling før iPhone 6 lancering

McDonald’s er verdens største fast food restaurant, og nu vil de indføre betaling ved hjælp af NFC

McDonald’s er verdens største familie restaurant, men de fleste besøger restauranten på vej fra en bytur eller dagen derpå. Nu vil fast food kæden være med på betaling af varer, ved hjælp af smartphones.

Læs også: iPhone 6 får indbygget mobilbetaling

Et internt McDonald’s MEMO er blevet lækket, og timingen med indførelsen af smartphonebetaling er næppe tilfældig, da det viser, at systemet skal være klar 15ende september. Vi kan minde Mobilsidens læsere på, at Apple holder et event 9ende september hvor det forventes at Apple præsenterer en iPhone 6.

Læs også: PayPal tester mobilbetaling hos McDonalds

McDonald’s betalings system er altså klar 6 dage efter næste generations iPhone er præsenteret, og modellen er på vej ud i butikkerne. Dog bruger McDonald’s betalingssystem NFC og dermed ikke Apples eget betalingssystem. Der har været rygter om at Apple vil lancere deres eget betalingssystem, men McDonald’s har valgt at gå NFC-vejen, og dermed kan Android og Windows Phone brugere også få gavn af mobilbetalingen.

Læs også: To organisationer for trådløs opladning går sammen

Timingen kan dog nemt lede til spekulationer om, at Apple også vil understøtte NFC, selvom de måske også lancerer eget betalingssystem.

Ind til videre er det dog kun i USA, at fast food kæden får NFC betaling, men ønsker du, at det kommer til Danmark?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Jensen 04-09-2014 23:38:23

Nu ser det ud til, at Apples smartwatch også kommer med NFC (stadig rygte), så nu forstummer Apple-folket begejstring for iBeacon (der faktisk er smart til andre formål) og accepten af, at NFC er/bliver standarden for mobilbetalingsløsninger er på vej.
Jeg synes, at det er et grundlæggende problem, at INGEN (Alt om Data, Datatid, Mobilsiden.dk, MereMobil.dk osv.) nogensinde har taget NFC med i vurderingerne af smartphones, og rigtigt mange Iphone 5s (og tidligere) brugere vil stå totalt målløse og vildledte af de såkaldte eksperter, sælgere, når deres state-of-the-art smartphone (hvad de troede) IKKE kan anvendes... og alle andre topmodeller kan... Er det ikke på tide at lære, at uanset hvad producenterne (dem alle, også Google, Samsung osv.) påstår, så skal anmeldere være kritiske og spørge.. "kan det nu passe ???" og hvad er det, som de IKKE siger... Denne NFC udvikling har alle kunnet forudse ALENE af den grund at Visa/MasterCard kræver NFC... så er den sag ikke længere.. at tro at Apple eller Google eller andre kan hamle op med Visa/MasterCard er totalt "vanvittigt"... Denne konkluson skrev jeg faktisk i forskellige indlæg for 1+ år siden.. og blev fuldstændig "latterliggjort"... Det er helt ok.. jeg håber bare, at der er en enkelt eller to, der lærer et eller andet... og lad os glæde os over, at der kommer en Iphone med et større og bedre display og med NFC.. Det kunne være at jeg også skulle have én af dem... hvem ved..

3 1
Juthom 06-09-2014 03:58:33

Kim, jeg kender ikke mange der ønsker at betale med NFC i dag og heller ikke forretninger der brænder for at komme i gang. Efterspørgslen er angiveligt stadig for lille i DK, derfor har det ikke haft så stor betydning i diverse anmeldelser af smartphones uden NFC. Men ja der går nok ikke meget mere end et år før vi ser folk benytte det i dagligvarebutikkerne osv.


Men hvem er det der skal lære noget, Kim?

Apple havde selvfølgelig håbet på at iBeacon ville blive standarden. Som med alt andet de laver vil de gerne gøre det på deres egen måde. Det kommer de også til at fortsætte med i fremtiden, altså at forsøge at benytte egne standarder eller forsøge på det.

Det er alt sammen et spørgsmål om penge og de tjenes ved at ramme en så bred "smag og behag" så muligt, via egne produkter/services.


Jeg beklager på forhånd hvis du er udfordret på en eller anden måde, men jeg er nød til at spørge dig, er du meget ung og? Eller er du bare meget følelsesmæssigt påvirket af de store problemer ejerne af iPhone 5s (og alle andre mobilejere uden NFC) kommer til at stå med når NFC bølgen rammer? Hvornår regner du egentlig med at den voldsomme bølge rammer?

Jeg burde nok ligge i min seng nu, beklager tonen :-)

0 0
Kim Jensen 03-09-2014 12:26:40

Ligesom London Tube med 3.5 millioner brugere pr. dag iværksættes nu flere og flere mobilbetalingsløsninger. De er ALLE med NFC, idet det er et krav fra Visa/MasterCard grundet sikkerhed. Løsningerne kommer nu UANSET om Iphone 6 har NFC eller ej... men hvad så med Iphone 5s og tidligere brugere ??? Hvorfor er mobilbetalinger med NFC super smart ? Her er en dansk reaktion fra Joe&TheJuice, hvor man kan betale med NFC-betalingskort. : "Gud, hvor er det smart. Det gik stærkt. Har vi allerede betalt?,« spørger Betina Christensen ekspedienten, efter at hun for første gang har prøvet at betale med et kontaktløst betalingskort i Joe & The Juice. ".. spørg også folk på SmukFest (også NFC) om det var smart.. http://www.business.dk/detailhandel/nu-kan-du-betale-traadloest-paa-to-sekunder

7 2
TF 03-09-2014 14:05:45

Du er godt klar over at der også er andre mobiler end iphone der ikke har NFC chip i ikk, ret mange enda.

Du er godt klar over at man kan få betalings kort med NFC i ikke, f.eks marstercard.

0 12
Dennis Høegh 03-09-2014 15:05:52

Kims eneste pointe er at det nok IKKE er pga iPhone 6 at de indfører NFC-læser i McD.
Derudover handler hans 2 historier netop om betalingskort. Er du bare kun ude på at være på tværs eller bringer du også nogle gange relevant debat på bordet?

12 0
Henrikmand 03-09-2014 12:16:13

Det ville da også være en ualmindelig tåbelig forretningsstrategi, at indføre et betalingssystem, som kun det næstmest udbredte styresystem understøtter. Nok er McD en amerikansk kæde, men helt åndssvage er de trods alt ikke ;)

4 1
03-09-2014 11:59:05

Venter bare på at de alle sammen får fingeren ud og kommer i gang med mobilbetaling. Så håber på at apple er gået i gang med det, det skal åbenbart være dem der sætter skub i tingene.

2 1
Dennis Høegh 03-09-2014 11:45:48

Jeg har intet problem med at bruge mit kort, hvilket jeg har på mig lige så ofte som min telefon. Telefonen er dog efterhånden blevet en lille personlig assistent, og betalingssystem gennem den er nok uundgåeligt med den "Easy of use"-protokol vi ligger for dagen. Det skal nok blive godt en dag. McDonalds er i forvejen boycuttet herfra, så de får ik en krone hverken via kort eller telefon :)

4 1

Om brug af cookies