Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Meningsmåling: Hver femte forælder er OK med mobilbrug i undervisning

Meningsmåling: Hver femte forælder er OK med mobilbrug i undervisning

Lærerforeningen raser over den manglende respekt for skoleundervisning efter resultatet af ny meningsmåling.

Tidligere undersøgelse har påvist, at Du tjecker din mobil 150 gange - om dagen. Det er dog ikke kun voksne smartphone-brugere, der ikke kan lade følgesvenden blive i lommen. 

Mobilen er nemlig et stigende problem i skoleundervisningen, og nu viser en ny meningsmåling, som analysebureauet Epinion har lavet for Danmarks Lærerforening, at 18% af de adspurgte forældre accepterer, at børnene tjecker mobilen i undervisningen. Det skriver Berlingske.

Mangel på respekt 
Formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er oprørt over udmeldingen og mener, at der er behov for en holdningsændring blandt forældrene. 

-“Det er et klart signal om, at man ikke respekterer den store værdi, som undervisningen har. Så jeg tror, det er helt afgørende med en holdningsændring, så vi får skabt respekt omkring undervisningen,” siger Anders Bondo Christensen.

På trods af, at 78% siger nej til mobilbrug uden relation til undervisning, så er det stadig de 18%, der optager opmærksomheden hos formanden og undervisningsminister Christine Antorini (S).

“Jeg synes ikke, det er i orden at bruge mobiltelefon i timen, når det ikke har noget med undervisningen at gøre. Og det understreger behovet for, at der er nogle meget tydelige spilleregler for god ro og orden, som skolebestyrelsen er inde over, og som bliver kommunikeret klart til forældrene, som man skal tage fat i med det samme, hvis deres børn ikke overholder de fælles spilleregler,” siger Christine Antorini.

Ikke opstået af ingenting
Karen Ellemann, der er Venstres folkeskoleordfører, understreger også et behov for at tage den omfattende debat, hvis der skal opstå en større respekt for undervisningen.

-“Hvis ikke det samarbejde eksisterer, og der er en gensidig respekt for undervisningsopgaven, så kommer vi aldrig til at vende den her udvikling,” siger Karen Ellemann. Hun understreger desuden, at forældrene har et stort ansvar i situationen.

Landsorganisation Skole og Forældre mener, at årsagen til det forstyrrende mobilbrug skal findes i vores daglige fokus på at være tilgængelig.

-“Det afspejler nok den generelle tendens der er i samfundet, nemlig at vi tjekker vores telefon rigtig tit. Jeg kan jo ikke selv se mig fri for at gøre det, men jeg ved også godt, at det er forstyrrende,” siger formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen.

Både Christine Antorini og Karen Ellemann afviser et forbud mod mobiltelefoner, da de kan bruges i undervisningen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies