Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mere end hver fjerde smartphone købes i Kina

Mere end hver fjerde smartphone købes i Kina

Kineserne har i den grad taget smartphones til sig, og dermed også vippet USA af pinden som verdens største marked.

Samsung er mest populære i Kina (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung er mest populære i Kina (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Kina har overhalet USA, som verdens største smartphone-marked og det er særligt Android-mobiler der sælges. Mere end hver fjerde smartphone der sælges på verdens plan bliver netop nu solgt i Kina.

Der blev i alt solgt 158 millioner smartphones i andet kvartal i år, og hele 27 procent af disse blev solgt i Kina. Det er primært de store asiatiske mærker, som havner i lommerne på de kinesiske kunder. Det skriver Business.dk.

Den mest populære producent er Samsung, som udgør 17 procent af salget. Derefter følger ZTE, Lenovo og Huawei, som alle tre er kinesiske producenter. Til trods for Apples salg er steget det sidste år, så må den amerikanske producent altså tage til takke med femtepladsen.

Huawei mener det alvorligt - Europa skal indtages

Det er dog ikke kun Apple, som er gået tilbage. Dette gør sig også gældende for Nokia og Motorola. Nokia har lidt den største tilbage gang, hvor deres salg er faldet med 47 procent i forhold til sidste år.

Mere end hver fjerde telefon som sælges i Kina er med Android som styresytem, tallet for andet kvartal er 81 procent Android-telefoner og Samsung Galaxy-serien er altså topsællerten.


Læs også:
 - Smartphone-markedet i Kina eksploderer
 - Kina er nu verdens største mobilmarked

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies