Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mere spam og virus på mobilen

Mere spam og virus på mobilen

Sikkerhedsfirmaet McAfee har afsløret, at spam- og virusangreb på mobilen er hyppigere end de fleste tror.

I den forgange uge, hvor mobilproducenterne på MWC i Barcelona har ville præsentere de nyeste produkter, kaster softwarefirmaet McAfee nu lidt malurt i bægeret. De er kommet med en helt ny undersøgelse om mobil-sikkerhed, som sætter fokus på mobilbrugernes syn på sikkerhed og desværre så tegner det sig ikke godt.


En rundspørge blandt 2.000 mobilbrugere i USA, England og Japan viser at 14 procent allerede har haft en virus på mobilen og mere end en tredjedel af og til modtager spammeddelelser på mobilen.


Derfor skal vi heller ikke undre os over, at 34 procent sætter spørgsmålstegn ved den generelle sikkerhed ved mobiltelefoner, mens hele 55 procent er bekymrede for sikkerheden ved banktransaktioner og ikke mindst betalinger via mobilen.


Flertallet af de adspurgte mobilbrugere mener, at det er operatøren som skal sørge for sikkerheden og disse sikkerhedsfunktioner skal være gratis og forhåndsinstalleret på mobilen. Disse meldinger er noget McAfee og andre sikkerhedsfirmaer kan lide. De står allerede klar med sikkerhedsløsninger til mobiloperatørerne.


Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies