Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mere super-power på vej ind i mobilerne

Mere super-power på vej ind i mobilerne

Vi bruger mobilerne til flere og flere avancerede opgaver og det stiller store krav til 'motoren', der næste år får endnu mere power og regnekraft.

Mobiltelefoner som er langsomme, hakker i videoafspilningen eller som ikke er flydende i 3D-spil, er voldsomt irriterende og fremmer ikke ligefrem lysten til at bruge dem.

Derfor arbejder producenterne af mobiltelefoner og hardware på at forbedre ydelsen, uden det går for meget ud over batteritiden.

Senest har Samsungs hardware-afdeling annonceret en ny processorchip med to kerner, såkaldt "Dual Core", på 1 GHz. Det betyder, at processoren i forhold til en almindelig 1 GHz-processor, som kun har én kerne, kan lave endnu flere beregninger.

Gevinsten for brugeren er full HD video-afspilning, bedre ydelse i 3D spil som kan blive endnu mere avancerede, end det vi kender i dag, og ikke mindst videooptagelse i 1080P - det vil sige "fuld HD".

Samsung fortæller, at der i den nye 1 GHz Dual Core Cortex A9 processor også er taget hensyn til, at strømforbruget ikke skal løbe løbsk, med dårlig batteritid til følge.

Den kommende 1 GHz Dual Core processor kan anvendes i mobiltelefoner, såvel om netbooks og Tablet Computere.

Samsung Orion, som processoren også hedder, kan købes ind af mobilproducenterne i fjerde kvartal i år. Det forventes, at chippen kan masse-produceres i første halvdel af 2011.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

09-09-2010 00:11:12

så skal jeg ikke have ny mobil før i 2011 hvis ikke Den nye HTC Ace kommer med duel core det er virkelig ring, samsung kom så med et ordenlig kamera med nikon D5000 linse i tak, gerne 18mp og Dobbelt Fuld HD så det faktisk det dobbelt så godt og fuldt flydende, gerne en der kan holde en hel uge før telefonen skal lades op igen, Næste mobil samsung laver er nok med 5.3 Skærm og ultratynd i det og virkelig hårdt så det virkelig ikke kan gå i stykker sådan skal de nye mobiler bygges year, der må gerne være en ordenlig spejlrefleks blitz i så det fanger billedet godt og lige så dan når man video filmer, skal jo være sådan at man kan lave P....Film med mobilen, Haha

0 0
Jesper 08-09-2010 13:04:04

...så er HTC's nye WP7 model nok ikke udstyret med en 1.5 GHz dualcore alligevel? Det siger "Rygters Bureau" ellers! :o)

0 0
08-09-2010 14:56:12

Jo for var deres ikke de nye fra qualcomm ?

0 0

Om brug af cookies