Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mere turbo på Turbo 3G - men...

Mere turbo på Turbo 3G - men...

Endnu hurtigere datahastighed på 3's dataløsning. Men! Kun 60-70 procent af nettet er klar til det, og hastigheden er ikke så hurtig i virkeligheden, som på papiret.

Brugere af data hos Teleselskabet 3,  kan se frem til forøget hastighed. Som vi skrev tilbage i starten af oktober, sættes hastigheden op til 7,2 Mbit/s.

Kunderne vil dog næppe opleve 7,2 Mbit/s,  da det er den teoretiske hastighed. I dagligdagen skal man forvente mellem 2,5 og 6,0 Mbit/s.

De nuværende USB-modems og datakort vil kunne opgraderes til den nye hastighed.

Salget af den nye hastighed begynder i denne måned.

Upload også hurtigere

Udviklingen på datamarkedet betyder også hurtigere upload. I dag ligger hastigheden på op til 384 kbit/sek. Senere på året øges den til 1 Mbit/s. Desværre vil det kræve et nyt USB-modem eller datakort, da de nuværende enheder ikke kan opgraderes.

De nuværende priser fortsætter uændret. Det vil sige 1.0 Mbit/s for 199 kroner pr. måned og 2.0 Mbit/s for 299 kroner pr. måned. Den nye højere hastighed ligger på 499 kroner pr. måned. Alle priser er inklusive moms og frit forbrug i Danmark.

Omkring 60 procent af mobilmasterne kører allerede nu den nye hastighed. Man regner med inden nytår, at have opgraderet 70 procent af masterne.

Teleselskabet jagter, med de høje datahastigheder, også ADSL-markedet. 3 mener, deres løsning i mange tilfælde, vil kunne erstatte den traditionelle internetforbindelse i hjemmet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies