Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   MeterPlug overvåger strømforbrug og sender statistikker til din smartphone

MeterPlug overvåger strømforbrug og sender statistikker til din smartphone

Hold styr på strømmen og spar på forbruget med MeterPlug. Enheder kan tænde og slukke afhængig af om din telefon er i nærheden eller ej.

MeterPlug giver en oversigt over forbruget af tilsluttede enheder og kan hjælpe dig med at spare på strømmen
MeterPlug giver en oversigt over forbruget af tilsluttede enheder og kan hjælpe dig med at spare på strømmen

Energipriserne vil formentlig kun stige i fremtiden, værktøjer til at holde styr på dit strømforbrug kan derfor ikke blot være sjove men også behjælpelige.

Der findes allerede en rig mængde af produkter der kan hjælpe dig med at skabe overblik over hvor meget strøm dine enheder bruger, men MeterPlug adskiller sig ved at være relativ billig (~340,- kroner), rimelig kompakt og med iOS/Android app’en meget kraftfuld.

Enheden sættes imellem ledningen og stikket i væggen, parres med din mobiltelefon og herfra kan app’en overtage styringen.

Se pris og spar energi

Applikationen viser konstant hvor mange watt enheden benytter og hvad det koster i dit område, men rigtig interessant bliver det når man kigger på hvilke værktøjer der er for at spare på strømmen.

Fra mobilen kan du tænde og slukke den tilsluttede enhed og takket være Bluetooth-bindingen kan det også fungere som en sensor der slukker for strømmen når mobilen kommer ud af rækkevidde.

App’en kan også kombinere det målte watt-forbrug med automatisk slukning af enheden. Sætter du dit tv eller xbox i standby, nedsættes strømforbruget. Det opdager mobilen og slukker helt for den tilsluttede enhed og dermed spares den strøm der bruges i standby-tilstand. Når du igen kommer ind i rummet, kan applikationen starte enheden op i standby.

Engadget har lavet en lille hands-on video som kan ses her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies