Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Metroen får eget 3G-net

Metroen får eget 3G-net

Når rejsen til jobbet eller vennerne foregår med den Københavnske Metro er 3G-dækning på mobilen et must, det mener i hvert fald Ørestadsselskabet, der nu bygger eget telenet.

Når rejsen foregår med den Metroen er 3G-dækning på mobilen et must, det mener i hvert fald Ørestadsselskabet, der nu bygger eget telenet.
Når rejsen foregår med den Metroen er 3G-dækning på mobilen et must, det mener i hvert fald Ørestadsselskabet, der nu bygger eget telenet.

19 kilometer banestrækning skal spækkes med antenner, kabler og teknik for at mobilhungrende københavnere kan få 3G-netværk på deres mobiltelefon.

Nu bliver det dog ikke lige i morgen at 3G-symbolet dukker op i mobilens display. Nettet tager nemlig godt et år at etablere. Målet er, at Metroen har 3G i december 2007.

- At bygge i Metroen sker med store sikkerhedsforanstaltninger, derfor kan arbejdet kun foregå om natten. Det sker for ikke at forstyrre driften og passagerne, fortæller Christian Duer, adm. direktør i Relacom Danmark A/S til Mobilsiden.dk.

Relacom skal sammen med Telpartner designe, opbygge og vedligeholde Metroens mobilnet.

Kun én aftale i hus...

Mobilnettet i Metroen bygges som nævnt af Ørestadsselskabet. Det betyder at der skal indgås aftaler med interesserede teleselskaber - ellers kommer dækningen aldrig ud til Metroens kunder.

Indtil nu er tilslutningen dog noget begrænset. Det er kun teleselskabet 3 der på nuværende tidspunkt har indgået aftale med Ørestadsselskabet. De øvrige 3G-udbydere TDC, Sonofon og Telia følger interesseret med, men har endnu ikke indgået en aftale. Det forventes, at alle selskaber kommer med når nettet er klar i slutningen af 2007.

Nettet koster et to-cifet millionbeløb at etablere. Mobilsiden.dk erfarer, at prisen er tættere på et ét-cifret beløb end et tre-cifret.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies