Microsoft beskærer i CEO valget, se hvem der er klar favorit til chefstolen

Microsoft kommer tættere og tættere på at finde Steve Ballmers afløser - og måske bliver Bill Gates også udskiftet.

Microsoft beskærer i CEO valget, se hvem der er klar favorit til chefstolen

Microsofts CEO Steve Ballmer annoncerede i sommers, at han ønskede at give chefstolen videre og siden har der været et interessant udskillelsesløb med mange prominente navne i kampen om at blive Microsofts næste CEO.

Alt fra Nokias tidligere chef Stephen Elop, Ford-chef Alan Mulally og Microsofts Enterprise chef, Satya Nadella, har været oppe og vende. Meget tyder dog på at det endelige valg ender på Satya Nadella.

Nadella har været ansat hos Microsoft i 22år, så han kender i forvejen kulturen i IT giganten. Han har altid været en del af business-delen og arbejdet i forskellige afdelinger med cloud, servers og ”Tools Unit”. Så hvis Nadella bliver chef skal vi nok forvente en styrkelse af Microsoft på business og enterprise-delen.

Stopper Bill Gates også?

Bloomberg News, der lægger disse informationer, har dog yderligere interessante rygter. Den nuværende chef, Steve Ballmer, overtog rollen fra Bill Gates og det er ikke kun Ballmer, der bliver mindre betydningsfulde for Microsoft. Bill Gates, der er bestyrelsesformand i Microsoft, er nemlig ved at sælge ud af sine mange personlige aktier, så han ikke længere er den største aktionær. Derfor forventer mange, at man også skal finde en afløser til bestyrelsesformanden.

Vi opdaterer selvfølgelig, når der kommer noget officielt.

Håber du Microsoft bliver mere business-minded eller bør de fokusere på Xbox og Windows til forbrugere?

Update: Så blev det bekræftet at Nadella er Microsofts nye CEO.

Du kan se hans første interveiw som chef herunder: