Microsoft-chef: Windows 8-tablets sent næste år

Vi kan se frem til en beta af Windows 8 her til efteråret, og computere og tablets med det nye operativsystem cirka 12 måneder, afslører topboss hos Microsoft.

Microsoft-chef: Windows 8-tablets sent næste år

Microsoft regner med at have en beta af Windows 8 klar her i løbet af efteråret, og en færdig version af operativsystemet klar til efteråret 2012.

Det afslører firmaets vicepræsident for strategisk virksomhedsudvikling, Dan’l Lewin.

-“Vi har en udviklerkonference senere i år, og der starter vi typisk betafasen,” sagde Lewin. “Og 12 måneder efter er vi ude på markedet, så lad os bare arbejde med den antagelse,” sagde han.

Udtalelserne faldt i forbindelse med en event for opstartsvirksomheder på Microsofts kontorer i Silicon Valley.

Her talte Lewin også lidt om Microsofts beslutning om at tage Windows-arkitekturen og bruge den på tablets i stedet for at basere udviklingsarbejdet på en smartphone-platform som eksempelvis det er tilfældet med iOS hos Apple, Android hos Google og WebOS hos HP.


Vores tilgang giver mest mening

-“Jeg synes, at tablets er som store mobiler, sådan mere eller mindre, og over tid vil brugerne efterspørge samme funktioner som pc-arkitekturen tilbyder i dag. De vil efterspørge sikkerhed og administrationsfunktioner,” sagde Lewin.

-“Vores tilgang med tablets er baseret på pc-arkitekturen i stedet for pc-arkitekturen, og det tror jeg er den rigtige vej frem,” sagde han.

Microsoft-bossen afslørede også, at arbejdet med brugergrænsefladen i Windows 8 startede før den første iPad blev lanceret af Apple.

-“Vi ved hvor vi er på vej hen, vi må bare nå derhen lidt hurtigere. Vi arbejder så hurtig som vi kan,” sagde han.