Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft Cortana slippes løs til iOS

Microsoft Cortana slippes løs til iOS

Microsoft pendant til den digitale assistent Siri, kommer nu i beta til Apples iOS-enheder.

Foto: microsoft

Du kan nu snart vælge mellem en trio af digitale assistenter til din iPhone: Apple Siri, Google Now og den nyeste, Microsoft Cortana. Fælle for dem er de forstår stemmekommandoer og giver en hurtig håndfri assistance til hverdagen til blandt andet kalenderaftaler, hurtige noter, netsøgninger og meget mere.

For at indhente kollegerne, vil Microsoft Cortana, som indtil videre officielt understøttes i Windows 10 og Windows Phone, finde vej til flere enheder. Hos selskabet er planen at kunne levere mobile tjenester på tværs af platforme, en plan der nu konkretiseres med Cortana til iOS som får sin første beta-udgave.

Læs også: Cortana bliver mere intelligent og kommer på iOS og Android

Applikationen testes nu igennem Apples TestFlight program, men er indtil videre forbeholdt en lille skare på 2.000 inviterede betatestere. Det skriver the Verge.

Hvornår applikationen vil være endeligt klar til iOS oplyser Microsoft ikke, men selskabet har tidligere på året meddelt at Cortana vil få både iOS- og Android-debut inden udgangen af 2015.

Cortana er i dag at finde på Windows 10, Windows Phone 8.1 samt det kommende Windows 10 for Phones. Har du en Android-smartphone kan du prøve beta-versionen af her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies