Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft indleder samarbejde med Android-projektet Cyanogen

Microsoft indleder samarbejde med Android-projektet Cyanogen

Det Android-baserede Cyanogen-projekt allierer sig med Google-rivalen Microsoft.

Fremover vil du finde Microsoft-software integreret med Cyanogen OS. Det skriver Cyanogen i en pressemeddelse. Det nye samarbejde betyder, at det alternative styresystem vil benytte sig af Googles Android-platform, men med Microsofts kernetjenester som Bing, Office, OneDrive, OneNote, Outlook og Skype bygget ind.

Virksomheden Cyanogen startede som et projekt af, og til, Android-entusiaster, men fjerner sig dermed fra sine Google-rødder ved at integrere konkurrentens kerneprodukter.

Cyanogen-chef Kirt McMaster fastslår dog, at trækket handler om at sikre et mere åbent styresystem og samtidig forbedre adgangen til tredjeparts applikationer og services.

Læs også: Android 5.0 Lollipop klar til OnePlus One

Gælder ikke for OnePlus One - endnu

Ejer du en af mest kendte enheder med Cyanogen-software, OnePlus One, vil den nye alliance ikke få nogen direkte konsekvens - endnu. OnePlus One drives nemlig frem af CyanogenMod, en anden, alternativ version til Android.

Hvorvidt Cyanogen på sigt vil integrere Microsofts løsninger i fremtidige CyanogenMods, melder ingen af selskaberne om.

Med det nye samarbejde planter Microsoft en ny kile ind i Googles økosystem, hvor partnerskaber med blandt andre Samsung, giver flere Android-brugere prioriteret adgang til Microsofts tjenester og applikationer.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies