Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft: Ingen billige Windows Phones på vej

Microsoft: Ingen billige Windows Phones på vej

Microsoft har netop slækket på hardware-kravene til Windows Phone, for at kunne tilbyde billigere mobiler, men vi kommer ikke til at se low-end modeller.

Microsofts melding om at slække på kravene til Windows Phone blev af mange set som et oplæg til billigere modeller, og der blev endda spekuleret i, om der ville komme Windows Phones til markeder i den tredje verden og i den absolut laveste ende af prisskalaen.

Det kommer dog ikke til at ske, fortæller Henrik K. Petersen, ansvarlig for Windows Phone hos Microsoft, til Mobilsiden.dk.

Hensigten er rigtigt nok at lave billigere modeller – men stadig i high-end kategorien.

-”Hensigten med opblødningen af krav til specifikationer er at åbne op for at producenterne kan lave modeller, der ikke er i den absolutte high-end klasse. Men vi er stadig i high-end segmentet, i den øvre fraktil af markedet,” forklarer han.

Brugeroplevelsen skal være konsekvent

Henrik K. Petersen forklarer videre, at det har været et ønske fra producenterne, at Microsoft lempede reglerne, så der blev mulighed for at levere modeller ved et andet prispunkt. Nokias to nye modeller, især Lumia 710, er et eksempel på mobiler i den omtalte lavere klasse.

Microsoft vil dog stadig holde fast i kravene, for at kunne sikre brugerne, at oplevelsen på forskellige Windows Phones er konsekvent.

Derfor er de specs der er lempet på også kun dem, der ikke har en direkte indflydelse på brugeroplevelsen, fortæller Henrik K. Petersen.

Med de nye, lempede krav undgår man også, at producenterne er tvunget til at skrue op for specifikationerne, og dermed prisen, uden der er nogen grund til det.

-”På den her måde undgår vi også, at kunderne kommer til at betale for komponenter, som reelt ikke er nødvendige eller bliver brugt,” slutter han.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Laursen 09-11-2011 17:17:11

Fint de ikke tillader de helt billge modeller det giver kun problemer, bare se Android

0 0
09-11-2011 19:30:13

Det ser ud til at de billigste WP mobiler kommer til at koste ca. 2000+kr hvilket ca. er det samme som en billig Android mobil.

De problemer du beskriver med Android skyldes jo ikke Android(Google), men mobilproducenterne.

0 0
Tommy 10-11-2011 09:17:16

hvis Andriod havde sat skarpe krav til bestemte cpu'er og x mb ram og rom så havde vi aldrig set fx Wildfire - så jo Andriod er også med i det.

0 0
10-11-2011 10:12:45

Du glemmer der er tale om et open source system, dermed giver det ikke mening at stille krav eftersom enhver elektro kinasnedker kan smide det på sin 80'er bipbip maskine.

Det eneste Google kan gøre er at komme med nogle anbefalede minimumskrav og eventuelt lancere en oversigt over alle de mobiltelefoner der overholder dem.

Det samme gælder Meego og alle andre åbne systemer, i det øjeblik du begynder at stille krav og lave forbud så er det ikke længere åbent.

0 0
DX 09-11-2011 16:07:39

Hvor er de dog betænksomme over for kunderne hos Microsoft, altså overfor dem der har råd.

0 0

Om brug af cookies