Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft investerer i Cyanogen

Microsoft investerer i Cyanogen

Selvom de selv har Windows Phone, så stopper det ikke Microsoft fra at investere i et Android-foretagende

Microsoft har sin egen mobilplatform i Windows Phone, som vil blive til Windows 10 senere på året, men de har alligevel investeret i Cyanogen - firmaet kendt for at levere et alternativt ROM, som også er at finde i OnePlus One.

Investeringen lyder ifølge Wall Street Journal på 70 millioner dollars, og den vil gøre Microsoft til en såkaldt 'minority investor', altså en mindre investor.

Læs også: Microsoft overvejer Android apps

Umiddelbart lyder en investering fra Microsoft i et Android-foretagende som en mærkelig ide, men der kan være gode udsigter i dette fra Microsoft. Det er ikke længe siden, Cyanogen kunne fortælle, at de ville tilbyde et Android uden Google.

Google kræver lige nu eksempelvis, at de er standard-søgemaskinen i Android, ligesom en række af Googles apps skal have en placering på forsiden, hvis disse skal med.

Læs også: Cyanogens mål er Android uden Google

Her vil Microsoft være et alternativ med både søgemaskine og et økosystem af apps, hvis de kan versioneres eller integreres, hvis Cyanogen får held med at forvise Google fra deres Android.

For nylig kunne Cyanogen fortælle, at op mod 50 millioner mennesker bruger en version af deres Android, og Cyanogen arbejder på flere samarbejdsaftaler med smartphone-producenter, som ligesom OnePlus og Micromax vil have CyanogenMod som deres ROM.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies