Microsoft klar med tilbehør til Surface tablets

Microsoft har annonceret deres første sæt tilbehør til de kommende Windows 8 tablets, inklusiv Surface RT og Pro.

Microsoft klar med tilbehør til Surface tablets

Microsoft er ikke færdige med, at vise hardware frem for i år, og har derfor udviklet et nyt sæt tilbehør til deres kommende Surface tablets, men tilbehøret passer også til Windows 8 tablets fra andre producenter.

Sættet består af en mus, et tastatur og et tastaturcover med en ekstra funktion i sig, hele sættet er ligeså minimalistisk lavet som deres Surface tablets.

– Bekræftet: Microsoft Surface kommer snart

Begge enheder kommunikere med tablet enhederne via Bluetooth, og systemet er bygget ind i mus og tastatur, og kræver ikke en særskilt Bluetooth modtager til tabletten.

Microsoft Surface tablet tilbehør
Wedge Mobile Keyboard – et nærbillede af tastaturet

Selve Hardwaren

Mus og tastatur kan købes hver for sig. Musen er ifølge windowsteamblog.com, meget lille og lige til at have med i en bukselomme.

Musen har fire-vejs ”touch-scroll” mulighed, hvilket vil sige der ikke sidder noget hjul på musen, man glider bare fingeren hen over specifikke punkter for at rulle op eller ned på en hjemmeside.

– Microsoft Surface – et seriøst angreb mod iPad

Tastaturet er ikke meget bredere end en 10.1 tommer skærm, og er altså i notebook klassen, tasterne sidder tæt sammen.

Tastaturet er lavet til Windows 8, og har derfor specifikke knapper hertil, tasterne søg, del, enhed og indstillinger findes i toppen.

Derudover er der blevet plads til medie-funktioner som lydregulering, afspil og pause.

Beskyttelses-coveret der følger med tastaturet, har en dobbeltfunktion i sig, hvilket betyder den kan klappes sammen, og bruges til tabletholder til de tablets der ikke har samme bordfunktion, som Microsofts egne Surface tablets.

– Her er Microsoft Surface – alt om de nye tablets

Enhederne hedder Wedge Mobile Keyboard og Wedge Touch Mouse, flere billeder af tilbehøret kan ses herunder.

Microsoft Surface tablet tilbehør
Wedge Mobile Keyboard et nærbillede af det minimalistiske design

Mere om fortællingen

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 26/7/2012 var der nyt om emnet i et indlæg omkring iPad trækker fra Android tablets – Forstættelsen i sagen kan læses her. Se også seneste nyt om tematikken her.