Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft konverterer Android telefon til Windows 10

Microsoft konverterer Android telefon til Windows 10

Et forsøg senere på året i Kina skal lade Xiaomi Mi4 brugere erstatte deres Android styresystem med Windows 10, på Microsofts initiativ.

I et forsøg på at sprede Windows 10 til et endnu bredere publikum end andelen af Windows telefoner tillader, har Microsoft skudt gang i et ganske interessant projekt der skal gøre det muligt at installere Windows 10 på en Android telefon.

Der er ikke frygtelig mange specifikke detaljer, men det drejer sig om Xiaomis flagskib Mi4 i Kina. Windows 10 installationen fungerer i samme stil som med Cyanogen, den erstatter det eksisterende styresystem (der er altså ikke tale om en dual-boot løsning) og bliver til en fungerende Windows 10 enhed komplet med Microsoft services.

Telefon miljøet i Kina er kendt for at være glade for at rode med andre Android installationer, specielt fordi Googles egen Play Store er noget restriktiv og der derfor er en række tredjeparts app stores. Netop derfor leveres Xiaomi Mi4 også med en åben bootloader så der nemt kan installeres anden Android version - og snart også Windows Phone.

Microsoft vil udvælge en gruppe Mi4-brugere som senere på året vil kunne download et Windows 10 Technical Preview build, installere det og vende tilbage med feedback.

Det skal desuden siges at Xiaomis vicepræsident Hugo Barra har været ude og præcisere, at dette tiltag udelukkende er Microsofts initiativ og at de arbejder direkte med Mi-fælleskabet. Han påpeger desuden at Xiaomi fortsat vil støtte op omkring deres brugere som vil prøve nye ting - hvilket er derfor de leverer deres telefon med åben bootloader, men erklærer at de er dedikerede til Android økosystemet og deres egen MIUI software platform.

Kilde: TechCrunch


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies