Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft lukker 18 år gammelt sikkerhedshul

Microsoft lukker 18 år gammelt sikkerhedshul

Siden 1996 har der eksisteret en hul i sikkerheden på Internet Explorer, som først er blevet lukket nu

I 1996 blev fåret Dolly født, prinsesse Diana og Prins Charles blev skilt, og så dukkede der en sårbarhed op i Internet Explorer 3.0, som først er blevet rettet nu.

Det er IBMs sikkerhedshold, der har fundet fejlen, og efter at have gjort Microsoft opmærksom på den, har de nu offentliggjort deres fund. Beskeden kommer nu, da Microsoft har fået lukket det gamle sikkerhedshul.

Læs også: Microsoft med første Microsoft Lumia-telefon i næste uge

Fejlen bestod i, at man som angriber kunne få ondsindet kode til at køre på computeren, simpelthen ved at få ofret til at gå ind på en hjemmeside, som angriberen har kontrol over.

Robert Freeman fra IBM fortæller, at sårbarheden ligger i VBScript, som kom til verden i 1996 med Internet Explorer 3.0. På trods af den lange periode med sårbarheden, så har IBM ikke fundet eksempler på, at denne fejl er blevet udnyttet.

Læs også: Microsoft tester Windows 10 til telefoner

Rettelsen til fejlen er dog ikke til alle. Mange computere kører stadig på Windows XP, men Microsoft stoppede supporten til dette styresystem tidligere på året. Derfor er rettelsen kun til Windows Vista, Windows 7 og Windows 8.

For Microsoft er det dog positivt, at fejlen er blevet fundet og rettet før Windows 10 skal forene alle Microsoft-platforme fra computer over tablets og telefoner til Xbox.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies