Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft Lumia 950 kamera: lovende resultater

Microsoft Lumia 950 kamera: lovende resultater

Flotte fotosamples fra Microsoft skaber forventninger til de to kommende Lumia 950-flagskibe. Her er et muligt superkamera.

Nokia, og sidenhen, Microsoft har en lang tradtion for at kræse om kameraet i deres mobiltelefon. Og med Microsofts nye stjerneduo, Lumia 950 og Lumia 950XL, synes arven at være ført videre.

På Microsofts Lumia-blog viser selskabet de første fotos i fuld størrelse taget med Lumia-kameraet. Fotos som Microsoft selv mener tåler sammenligning med resultater fra et dedikeret spejlreflekskamera.

Og der er noget om snakken.

Zoomer du ind i et af de tre fotosamples, er detaljegraden høj og fremstår naturligt. Samtidig lover Juhu Alakarhu, ansvarlig for Microsofts kameraafdeling, at dynamikken i Lumia 950 og Lumia 950XL er så høj at HDR-moden oftest vil være overflødig.

Selv når lysforholdene er svære, med lavt kontrast synes de nye Lumiaer at slippe ud af det med overbevisende resultater, med rige farver og naturlig hvidbalance.

Se også: Her er de danske priser på Lumia 950 og Lumia 950 XL

Best-case scenarie

De delte fotos skal naturligvis tages med et gran salt, for Microsofts kameraansvarlig udvælger givetvis kun de allerbedste billeder taget med Lumia 950 og Lumia 950XL.

De to nye stjerne-Lumia rummer dog teknologier som kan indfrie de store ambitioner. Med 19 megapixels, 4K-video, ISO 12800, en lysstærk f/1,9 Zeiss-optik med femte generations optisk stabilisering og BSI-teknologi er 950-familien mere end veludrustet.

Læs også: Windows 10 Mobile opdatering: disse mobiler får den først

Samtidig benytter Microsoft sig at interessante softwarekneb til at sikre optimale resultater. Eksempelvis benytter 950’erne sig af en hybrid lukker der benytter sig af en kort lukkertid til motiver i bevægelse, mens den statiske baggrund optages med en lange lukketider for at holde billedstøj nede.

En anden nytænkning findes i RGB-flashen, som kan tilpasse sig det omgivende lys og sikre naturlige farver under alle tænkelige lysforhold.

Hvorvidt Lumia 950 og Lumia 950XL kan levere så flotte resultater hver gang, må dog komme an på en grundigere og mere upartisk test. Men resultaterne er indtil videre lovende.

Se også: Microsoft lancerer Lumia 950 og 950 XL med Windows 10

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies