Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft: Nokia lod os ikke få indblik i udviklingen af mobiler

Microsoft: Nokia lod os ikke få indblik i udviklingen af mobiler

Nokia lod ikke Microsoft få indblik i planerne om nye telefoner, hvilket ikke altid gjorde samarbejdet nemmere.

Joe Belfiore, chef for Windows Phones i Microsoft
Joe Belfiore, chef for Windows Phones i Microsoft

Microsoft offentliggjorde, som bekendt, i sidste uge, at de vil købe Nokia – og handlen venter nu på godkendelse.

 - Microsoft køber Nokia – mobilforretningen sælges

Joe Belfiore, Microsofts chef for Windows Phone, kaster nu lidt mere lys over hvorfor det ikke var nok for Microsofts mest strategiske samarbejde – der ellers har været mellem de to virksomheder siden Nokia valgte at satse på Windows Phones telefoner. Det skriver dr.dk.

Nokia gik stille med dørene og fortalte ikke Microsoft om deres planer for nye telefoner, dette gjorde ikke altid det nemt for Microsoft at få tilpasset softwaren.

 - ”Vi lavede ændringer i softwaren, eller prioriterede ting i softwaren, uvidende om det arbejde de (Nokia) lavede. Og sent i processen fandt vi så ud af det og sagde; - ”hvis vi havde vidst det, ville vi have gjort tingene anderledes, og det ville være blevet bedre,” fortæller Joe Belfiore.

Joe Belfiore understreger også, at det ikke er unormalt dette sker, når det er to forskellige firmaer, som udvikler hardware og software. Derfor ser han også frem til, at Microsoft overtager Nokia, hvilket han mener vil give bedre produkter i fremtiden.

Indirekte betyder det også, at Joe Belfiore er enig med det, som Steve Jobs har udtalt da han var chef for Apple – nemlig produkterne bliver bedre når det er den samme producent, som kontrollerer både hardware og software. Joe Belfiore har ikke udtalt sig om de øvrige producenter af Windows Phones.

Aftalen om købet af Nokia skal godkendes af myndighederne og Nokias aktionærer, hvilket forventes tidligst at ske i første kvartal af 2014.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan Waitforit Pedersen 10-09-2013 14:16:35

Vor herre bevares...
diskutionen om WP7 -> 8 er ikke meget anderledes end dem som har en gammel android telefon som ikke kan få installeret nyeste Jelly beans opdatering...

0 0
10-09-2013 15:01:27

Nu var det kun et eksempel
selvfølgelig har du lidt ret, dog syntes jeg at dette viser at Microsoft viste ved den lejlighed at de ikke er meget bedre, samarbejdet mellem NOKIA og Microsoft var stadigt så nyt at NOKIA med ret kunne føle sig brændt af.

0 0
10-09-2013 13:41:16

Snup lige en tudekiks hva lille joe!!!
det er da mere end forståligt at NOKIA ikke havde tillid til jer i Microsoft
jeg nævner blot Nokia lumia og skiftet fra wp 7,8 til wp8. Hvor i på det groveste svigtede NOKIA med jeres manglende evner/vilje til at samle 7,8 op..

0 0

Om brug af cookies