Microsoft og Nokia taler om Windows Mobile

Microsoft vil meget gerne have deres Windows Mobile med på nogle af Nokias telefoner.

Microsoft og Nokia taler om Windows Mobile

Microsoft arbejder hårdt på, at overtale Nokia til at bruge Windows Mobile, som styresystem i kommende mobiler.

Markedsdirektør i Microsoft mobilafdeling John Starkweather siger til IT Wire, at Microsoft arbejder meget tæt sammen med Nokia og vil elske, hvis de to selskaber finder en løsning.

I øjeblikket er der dog nok et stykke vej endnu, inden vi kommer til at se Windows Mobile på en Nokia telefon, da de i øjeblikket bruger Symbian-baserede styresystemer i mange af deres mobiltelefoner.

Selv om Nokia endnu ikke har taget Windows Mobile til sig, har de allerede taget flere andre Microsoft-teknologier på programmet – blandt andet Active Sync og PlayReady.

Nokia har helt klart investeret mange penge i Symbian, men der er også mange områder, hvor vi har store synergier. På sigt håber vi at disse synergier vil kunne føre til, at Nokia vil bruge Windows Mobile, som styresystem i deres kommende mobiltelefoner, siger John Starkweather.

Mere nyt om Mobiltelefon

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. mobilsiden har holdt fast i temaet. 4/2/2008 fulgte redaktionen op med nyheden Fremgang i mobilsalget er bremset – Forstættelsen om temaet kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet her..