Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft opgiver at flytte Android-apps til Windows 10

Microsoft opgiver at flytte Android-apps til Windows 10

Microsoft kaster håndklædet i ringen og dropper planer om, at udviklere kan flytte deres Android-apps over til Windows 10-smartphones.

Der er generelt bred enighed om, at Windows 10 Mobile er et glimrende styresystem, men siden dag 1 har det lidt under en stor mangel på apps. Det problem offentliggjorde Microsoft en løsning på sidste år.

Løsningen gik under navnet Project Astoria og består af understøttelse i Windows 10 for, at udviklere af Android-apps nemt kan konvertere disse apps til at fungere i Windows 10 Mobile.

Når projektet efter planen ville stå færdigt, ville de mange store apps, som Microsoft mangler i sit Windows-økosystem, altså nemt kunne blive flyttet dertil i stedet for at blive udviklet helt fra bunden.

Læs også: Windows 10 Mobile nu installeret på over 1 mio. enheder

Nu skriver Microsoft dog på sin hjemmeside, at man har opgivet projektet om at få Android-apps til at blive konverteret til Windows 10-apps. Sideløbende med dette projekt kører Project Islandwood, som er samme koncept - blot til iOS-apps.

Det har ifølge Microsoft skabt forvirring, at der er to forskellige løsninger til portering af apps, og derfor vil man nu udelukkende satse på understøttelse af iOS-apps, som også gør det muligt konvertere disse til Xbox-konsollerne.

Om Microsoft får held med at lokke udviklere til at konvertere apps fra iOS-platformen som den eneste, vil vise sig, vil blive interessant at følge. Windows 10 Mobile har i hvert fald stærkt brug for, at udviklerne begynder at tage platformen til sig - noget som altså nu bliver ganske svært for udviklere af Android-apps.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies