Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft-opkøb vil gøre dit tastatur smartere

Microsoft-opkøb vil gøre dit tastatur smartere

Microsoft opkøber i dag Swiftkey - et selskab der står bag et af de mest populære mobiltastaturer.

Det rygtedes allerede i går, og i dag er det en realitet: Microsoft spenderer i alt 250 millioner amerikanske dollars på Swiftkey - selskabet som står bag et af de mest benyttede forudsigende keyboards til smartphones. Det skriver Swiftkey på deres hjemmeside.

Swiftkey app’en er et keyboard-erstatning til iOS eller Android hvis popularitet grunder i app’ens evne til at forudsige hvad dit næste ord skal være - hvilket sparer brugerne for mange tastetryk.

Med opkøbet får Microsoft endnu en app til samlingen af produktive applikationer, som tæller det allestedsværende Office, mens også andre praktiske apps som Acompli til e-mails eller Wunderlist til to-do lister.

Læs også: Nye iOS tastaturer klar. Sådan får du dem på dansk [TIP]

Bedre keyboard til Windows

Det erhvervelsen af Swiftkey, får Microsoft en stærk partner til at forbedre indtastningen til Windows PC’er og mobiltelefoner, der i modsætning til iOS og Android ikke tillader alternativer til standard-tastaturet.

Swiftkey oplyser samtidig, at både Android og iOS vil forblive tilgængelige og gratis at benytte.

Se også: Her er 6 Android-tastaturer, du bør prøve [TIP]


Bliver konstant smartere

Swiftkeys forudsigende evner bygger på ’Artificial Intelligence’ algoritmer, hvor applikationen analyserer dine skrivemønstre for konstant at blive bedre til at forbedre forslagene – en proces kaldet maskinlæring.

Opkøbet styrker derved Microsoft på ’Artificial Intelligence’-fronten, hvor rivaller som Apple og Google opsnapper virksomheder til højre og venstre. Senest med Googles opkøb af Deepmind og Apples erhvervelse af VocalIQ.

Swiftkey har i alt sparet sine brugere for over ti tusinde milliarder tastetryk, og er tilgængelig på over hundrede sprog.

Læs også: SwiftKey lancerer nyt intelligent Android-tastatur

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies