Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft overvejer Android apps

Microsoft overvejer Android apps

Lige nu halter Windows Phone gevaldigt efter Android og iOS, når det kommer til appudvalg, men det kan blive lavet om

Android-apps på Windows-telefoner er måske ikke så langt væk alligevel
Android-apps på Windows-telefoner er måske ikke så langt væk alligevel

Med Windows 10 vil Microsoft forene en række platforme, og det skulle gerne give flere brugere. En anden mulighed er, hvis Windows på smartphones kunne bruge Android-apps, og netop den mulighed skulle Microsoft overveje.

Ifølge The Information vil Microsoft 'stoppe lækagen' af brugere, der søger mod primært Android og iOS, og en af metoderne til det kunne være at gøre Android-apps kompatible med Windows Phone.

Denne strategi vil dog have både fordele og ulemper, og det lader heller ikke til at være en beslutning, som Microsoft tager lige med det samme.

Læs også: Windows 10-navnet til smartphones bekræftet

På den ene side vil Microsoft med et slag få et gigantisk udvalg af apps, ligesom det vil blive meget mere gnidningsløst at skifte fra en Android-telefon til en Windows-telefon.

Problematikken med at nogle apps ikke findes til Windows Phone vil i vid udstrækning forsvinde, da langt størstedelen af de store og populære apps findes både til Android og iOS. Eksempelvis er den officielle Snapchat-app til både Android og iOS, men ikke til Windows Phone.

Læs også: Muligt Windows 10-læk fundet

På den anden side vil Microsoft give udviklere en grund til at vælge at udvikle til Android frem for Windows Phone. Windows Phone-apps vil stadig ikke virke på Android, så derfor vil incitamentet være klart størst hos Googles styresystem.

Om Microsoft rent faktisk tager springet og åbner op for Android-apps er noget tvivlsomt, men alene det at der kan være snak om det vidner om, at Microsoft er presset, når det kommer til smartphonemarkedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kurt L Andersen 20-01-2015 18:40:16

Det kunne få mig tilbage på WP grunden til at jeg droppede WP 8,1 var mangel på apps og ikke på grund af styresystemet, for det er det bedste der findes...

2 0
David 21-01-2015 08:15:41

Både og.. Jeg kører WP8.1 Denim (Lumia 1020), og der sker rigtigt meget på platformen... Der kommer dagligt nye officielle apps ud, og eksisterende apps bliver forbedret. Jeg kunne godt frygte at det blev en sovepude, hvis WP kunne køre Android apps, hvorfor så overhovedet lavet en native WP version?

0 0
Thomas Larsen 20-01-2015 22:15:59

Problemet er nok nærmere at folk ikke udgiver til deres platform, jeg tror ikke at køre Android apps kommer til at hjælpe meget på det, de skal stadigvæk have folk til at udgive det der, og jeg kan forestille mig det bliver en blanding af meget få apps der kommer til, samt en dårlig oplevelse med en del af de apps der kommer op.

1 0

Om brug af cookies