Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft Pix vil tage kampen op mod Apples kamera-app

Microsoft Pix vil tage kampen op mod Apples kamera-app

Microsoft lancerer nu en helt ny kameraapp til iOS, Microsoft Pix, der ved hjælp af kunstig intelligens kan få det bedste ud af dine billeder.

Foto: microsoft

I dag har Microsoft lanceret en helt ny app, der er specialdesignet til iOS-enheder, kaldet Microsoft Pix. Pix er en kameraapp, der ifølge Microsoft selv skulle være en del bedre end Apples egen, og især ved billede af mennesker, skulle Pix kunne sætte den indbyggede app til vægs.

Pix gør brug af kunstig intelligens til automatisk at redigere dine fotos og videoer i forhold til eksponering, farveskalering, rystelser m.m. Helt konkret så tager appen 10 billeder, når du trykker på knappen, og bruger så de billeder, til at skabe det bedst mulige resultat.

Ud fra de billeder, der bliver taget, udvælger Pix automatisk dem, hvor folk f.eks. ikke smiler, har lukkede øjne eller kigger væk, og sletter så de billeder. Appen tager også op til syv billeder, inden du trykker på knappen og tre efter du har trykket, så du aldrig misser dete rette øjebilk.

Læs også: Ny, innovativ smartphone fra Microsoft er på vej

Pix har også en feature, der lidt på samme måde som Apples live-fotos, skaber en lille video med de billeder, den har taget i streg. Funktionen hedder Live Image, og ifølge Microsoft kan appen selv vurdere, hvornår en situation er passende til at blive en video.

På den rene videoside har Pix også et par tricks, som den har lært fra Microsofts Hyperlapse app. Billeder bliver automatisk stabiliseret, og du kan nemt gemme videoen ved forskellige hastigheder og derved gøre enhver optagelse til en slowmotion-video eller i stedet en super hurtig time lapse.

Læs også: Kameraduel: Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy S6 Edge

Microsoft er altså ude efter at “erstatte” din standard kameraapp, og selvom det er en nærmest umulig mission, så lader det til, at de alligevel er kommet frem med et udmærket resultat her.

Pix bliver markedsført som kameraet, der lader dig nyde øjeblikket, i stedet for at kæmpe med at fange det. Spændende bliver det, om de kan leve op til det slogan.

Du kan allerede nu teste Microsoft Pix, der er ude til iOS, og er tilgængelig på iPhone 5S og nyere, samt iPads/iPod Touch med iOS 9. En version til Android skulle også være på vej, men der er dog ikke angivet noget tidspunkt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies