Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft regnskab: Tjener godt, sælger mindre

Microsoft regnskab: Tjener godt, sælger mindre

Seneste kvartalsregnskab fra Microsoft byder på større profit, men er ikke kun rosenrød læsning.

Det er produkter som Microsofts Surface Pro 3 som er gået mest frem for Microsoft i år
Det er produkter som Microsofts Surface Pro 3 som er gået mest frem for Microsoft i år

Microsoft sidste regnskab byder på sorte tal for seneste kvartal og byder især på opløftende tal for Microsofts Cloud- og tabletforretning. Samtidig er indtjeningen øget med 6 procent hvilket øger tech-gigantens profitabilitet.

Det er især tablet-forretningen der noterer sig for en fremgang, hvor Microsofts Surface sælger for 44 procent mere end i samme periode forrige år. Hvor mange Surface Pro 3’ere Microsoft har solgt, meddeler selskabet ikke, men den anmelderoste hybridtablet retter op på sløje salgstal.

Læs også: Microsoft lancerer prisvenlig Surface 3

På mobilfronten er Microsofts Lumia-telefoner skredet frem, med 8,6 millioner solgte enheder, en fremgang på 18 procent. Det er dog ikke brede margener Microsoft kan fremvise i Lumia-salget, for Windows Phone omsætningen skrues samtidig ned med 16 procent.

Tjener godt, sælger mindre

Den overordnede trend for Microsofts seneste tal, dækker over vækst i indtjeningen, men med en mindre omsætning. Her må Microsoft se sin omsætning skrumpe ind med 12 procent til 21,7 milliarder USD.

Microsoft pointerer i rapporten at 190 millioner USD er gået til en omstrukturerings-udgifter forbundede med opkøbet af Nokias mobilforretning. En anden forklaring til den mindskede omsætning skal findes i Xbox-forretningen og Office-salget til PC-producenter som begge omsættes for henholdsvis 24 og 22 procent mindre i forhold til sidste år.

Microsofts Cloud-forretning boder en del af tilbagegangen, med millionvis af nye brugere. Over 100 millioner iOS- og Android-enheder bruger nu Office, mens antallet af betalende Office 365 licenser er øget med 12,4 millioner.

Alle øjne er dog rettet mod Microsofts kommende styresystem, Windows 10. Med det nye system vil den californiske IT-gigant nemlig forene både telefon, tablet og PC-forretningen.

Læs også: Windows 10 - her er nyhederne

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies